Ακόμη και την επίσημη αντίδραση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκάλεσε η δήλωση προέδρου ποδοσφαιρικού συλλόγου της Μόσχας περί μεταφοράς των δραστηριοτήτων της ομάδας του στην Κύπρο.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής της χώρας της (MatchTV), κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του ιδρυτή της Κρασάβα, Γεβγκένι Σαβίν.

Ανάμεσα σε άλλα, η κ. Ζαχάροβα ανέφερε πως αυτή την περίοδο δεν θα ήταν φρόνιμο να επενδύσουν Ρώσοι πολίτες στην ευρωπαϊκή οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρωσική ομάδα ποδοσφαίρου «βλέπει» προς Κύπρο

«Μου προκαλεί έκπληξη που ακόμη υπάρχουν τέτοιες εμπνεύσεις και επιθυμίες. Για πολύ καιρό θα έπρεπε να είναι προφανές και ξεκάθαρο σε οποιονδήποτε», σχολίασε η κ. Ζαχάροβα, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις για ασφάλεια και ανεξαρτησία σε περίπτωση που ένας ρωσικός οργανισμός αποφασίσει να μεταφέρει τις δραστηριότητές του εκτός Ρωσίας. Κατέληξε λέγοντας ότι «μάλλον υπάρχουν ριψοκίνδυνοι άνθρωποι».

Ο Γεβγκένι Σαβίν, πρόεδρος του συλλόγου της Κρασάβα η οποία συμμετείχε σε όμιλο της Γ΄ κατηγορίας της Ρωσίας, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι επεξεργάζεται λύση προκειμένου η ομάδα του να συνεχίσει να αγωνίζεται μέσω κυπριακού συλλόγου. Πληροφορίες στη Ρωσία ανέφεραν ότι μίλησε με ομάδα Β΄ κατηγορίας της Κύπρου.

Ο Σαβίν που είναι πρώην ποδοσφαιριστής και νυν «μπλόγκερ», σε συνέντευξή στη «Νοβάγια Γκαζέτα» (Novaya Gazeta) είχε εξηγήσει ότι η Κρασάβα, διώκεται για τις πολιτικές του απόψεις.

Διευκρίνισε πως από τη στιγμή που ο ίδιος εξέφρασε δημοσίως την αντίθεσή του με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο σύλλογός του διώκεται και έχει «αποβληθεί» από το Κρασνογκόρσκ (περιοχή της Μόσχας όπου εδρεύει η ομάδα). Πρόσθεσε ότι η διοίκηση του σταδίου «Zorkiy» στο Κρασνογκόρσκ, τερμάτισε τη συμφωνία που είχε με την Κρασάβα για να το χρησιμοποιεί ως έδρα. 

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο, στον λογαριασμό της Κρασάβα σε διαδικτυακή πλατφόρμα (youtube), δημοσιεύτηκε οπτικό υλικό με Ουκρανούς ποδοσφαιριστές που μίλησαν για την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στην καμπάνια συμμετείχαν ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ, Αντρέι Γιαρμολένκο, ο αμυντικός της Έβερτον, Βιτάλι Μικολένκο, ο πρώην προπονητής της Ντινάμο Μόσχας, Αντρέι Βορονίν και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Λοκομοτίβ Μόσχας, Αλεξάντερ Αλίεφ.

Πάντως, σύμφωνα και με δηλώσεις αξιωματούχου της ΚΟΠ στον «Φ», δεν φαίνεται πιθανό το ενδεχόμενο συνέχισης των δραστηριοτήτων της ρωσικής ομάδας στο νησί μας.