Σε λειτουργία η νέα καινοτόμος εφαρμογή του Δήμου Λάρνακας Ο Δήμος Λάρνακας αξιοποιώντας την τεχνολογία για να κάνει την καθημερινότητα ευκολότερη σε απλά αλλά βασικά θέματα, κάνει πράξη κάτι που πλέον αποτελεί σημαντική προϋπόθεση του σύγχρονου τρόπου ζωής και των έξυπνων πόλεων. Η νέα εφαρμογή του Δήμου Λάρνακας, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενσωματώνει στην καθημερινότητα των χρηστών την ευκολία της διαδικασίας, την αξιοπιστία και την αμεσότητα των Υπηρεσιών του Δήμου. Είναι πλήρως συμβατή με IOS και Android.

Η νέα εφαρμογή, μεταξύ άλλων επιτρέπει στους χρήστες να ενημερωθούν για τα τελευταία νέα της Λάρνακας όπως ειδησιογραφία, εκδηλώσεις και άλλα, να ανακαλύψουν σημεία ενδιαφέροντος, χρήσιμα τηλέφωνα, να προβούν σε διαδικτυακές πληρωμές Δημοτικών Φορολογιών, προστίμων κ.α. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης με την μορφή προωθημένων ειδοποιήσεων (push notifications). Επίσης, οι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν εισηγήσεις και να αναφέρουν προβλήματα συνοδευόμενα από φωτογραφίες, αφού η εφαρμογή ταυτόχρονα, επιτρέπει τη δημοσίευση υλικού για τεκμηρίωση.

Στη συνέχεια, αυτά θα μεταβιβάζονται αυτόματα στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας, για ανάλογη ενέργεια. Με τον τρόπο αυτό οι Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας θα έχουν μια άμεση, επικαιροποιημένη και ακριβέστερη εικόνα για τα προβλήματα του Δήμου, που προέρχονται από τους ίδιους τους δημότες. Η συνολική επεξεργασία των δεδομένων αυτών επιτρέπει πιο αποτελεσματικό προγραμματισμό εργασιών.