ΗΛΠΙΖΕ ο χρονογράφος ότι -έστω την υστάτη- ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προσθέσει ένα υστερόγραφο στην επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ιδιαίτερα ύστερα από την παρουσία της υπεύθυνης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ με τη στρατιωτική της στολή, ενμέσω Τούρκων… συναδέλφων της, προς χαριεντισμόν του Τατάρ και της …κυριαρχίας του, με την ανοχή και συμμετοχή πρωτοκλασάτων και τριτοκλασάτων αξιωματούχων του ΟΗΕ, που μοιράζουν τον χρόνο κα τις επισκέψεις τους ισοτίμως στους «δύο ηγέτες».

Λοιπόν, καθώς πλείστοι όσοι «δικοί» μας είτε …ξέχασαν είτε αγνοούν, ανάγκη να πιάσουμε το νήμα από την αρχή για να μην παραπλανούν -και- τους ξένους οι ακατάσρτιστοι πλασιέ του βρετανικού ΟΦΕΩΣ.

Καίρια -και κύρια- υπενθύμιση:

Η Κύπρος δεν έχει «δύο ηγέτες», αλλά Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και Εγκάθετο της τουρκικής κατοχής.

Η παρουσία του ΟΗΕ στην Κύπρο (όπως κα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ) είναι κατόπιν αιτήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Πρωτοβουλία του -εκάστοτε- Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ εδράζεται στην εντολή που του δόθηκε για άρση της αποσχιστικής ενέργειας του Ντενκτάς, και όχι για νομιμοποίηση στα κατεχόμενα/σφετεριζόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και στις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων.

Οι μπαλονάδες -ένθεν και ένθεν-  δεν είναι «η κοινωνία των πολιτών» αλλά μέρος των πολυπληθών και ακριβο-επιδοτημένων Μ.Κ.Ο. Και: Απήλθε, βεβαίως, ο Επίτροπος με τα πλαστά και χαλκευμένα προσόντα, παρέμειναν όμως οι τέσσερις χιλιάδες (4000!) «εθελοντικές» οργανώσεις που … αυγαταίνουν με άγνωστο αριθμό Μ.Κ.Ο. και ακαθόριστων/περίεργων και επιδοτημένων οργανώσεων, χώρια η πληθώρα των EUROτάδε και των UNδείνα. Σε τέτοιο σκηνικό βολεύονται πολλοί τυχάρπαστοι και τυχοδιώκτες, και είναι πολλά τα ρηχά πιάτα που διεκδικούν σούπα, βλάπτοντας το δημόσιο συμφέρον για τα ιδιοτελή τους ωφελήματα!…