Την αναγνώριση του ουκρανικού αυτοκέφαλου σχολίασε την Τετάρτη, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων του Βολοκολάμσκ, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Για την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου να αναγνωρίσει το ουκρανικό αυτοκέφαλο, σχολίασε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων του Βολοκολάμσκ.

Η αναγνώριση από τη Σύνοδο της Κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας της αποκαλούμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU) έγινε υπό την επιρροή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου της Κωνσταντινούπολης και επιδείνωσε το σχίσμα στον κόσμο της Ορθοδοξίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Το σχίσμα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας συνεχίζεται, ο υπαίτιος του οποίου είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης. Η αντι-κανονική πράξη που διέπραξε στην Ουκρανία οδηγεί τώρα στην απώλεια της εσωτερικής ενότητας στις τοπικές Ορθόδοξες εκκλησίες. Υπό πίεση από τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος της Κύπρου συμφώνησε να τιμήσει τον εορτασμό του ηγέτη της ουκρανικής σχισματικής ομάδας» έγραψε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, η δήλωσή του που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σημείωσε ότι μέρος του επισκοπής της Εκκλησίας της Κύπρου «απορρίπτει κατηγορηματικά» την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, «καθοδηγούμενη από τους ιερούς κανόνες και τη συνείδηση του επισκόπου της».

Πηγή: sputniknews.g