Η παρατηρητικότητα πολίτη που σε βίντεο που ανήρτησε σε προσωπικό του λογαριασμό ο Δήμαρχος Πάφου, συνέτεινε στο να συλληφθεί ένας αλλοδαπός άνδρας, ως ύποπτος για τους βανδαλισμούς στα δενδρύλια στην περιοχή της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το εν λόγω άτομο ανακρινόμενο φέρεται να έχει παραδεχθεί την πράξη αυτή.

Ο νέος βανδαλισμός αφορούσε σε καταστροφή ή απόπειρα καταστροφής 14 συνολικά δενδρυλίων που φυτεύθηκαν πρόσφατα κατά την ανάπλαση της περιοχής από τον Δήμο Πάφου. Είναι η πολλοστή φορά που κάποιοι προβαίνουν σε βανδαλισμούς κατά του πρασίνου τις μεταμεσονύχτιες ώρες, αναχωρώντας από την περιοχή.

Αυτή τη φορά η αντικοινωνική συμπεριφορά δεν αφορούσε σε δυο-τρία δέντρα όπως άλλες φορές, αλλά σε 14 συνολικά δενδρύλια που έχουν φυτευθεί στην περιοχή της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου. Όπως διαπιστώθηκε το πρωί και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, οι δράστες έσπασαν κλαδιά, προκάλεσαν φθορές στην υποδομή προστασίας των δενδρυλίων, ενώ επιχείρησαν και το ξερίζωμα πολλών εξ αυτών χωρίς αποτέλεσμα.