Όταν ένας άνθρωπος δίνει την κρισιμότερη μάχη για τη ζωή του, δεν χωράνε μικρότητες. Καλό είναι να το θυμούνται αυτό όσοι δοκιμάζουν τις αντοχές μας από τα μετερίζια των social media. Ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει τις ειλικρινείς ευχές μας να βγει νικητής και από αυτή την περιπέτεια. Η δήλωση Αναστασιάδη «μπροστά στην πραγματικότητα πόσο μικροί γινόμαστε» καταγράφηκε.
«Δεν έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση με το ΑΚΕΛ», δήλωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου προσδοκώντας στην εκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης που προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου περί «μηδενικών». Η ασθένεια Χριστόφια ήταν μια ευκαιρία για να πέσουν οι τόνοι, αν και τα πράγματα δεν θα μπορούσαν, έτσι κι αλλιώς, να γίνουν χειρότερα.
Ο άγνωστος Χ της σημερινής ημέρας αφορά στην προσέλευση των Τουρκοκυπρίων. Αυτό, σε συνδυασμό με το ύψος της αποχής, θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα προσέλθουν έως 5.000 ψηφοφόροι, όπως ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις, ή θα δικαιωθούν όσοι μιλούν για 8.000; Μερικές μέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες, πάντως, κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους.
Οι εκλογές σηματοδοτούν και τον επανασχεδιασμό του ενδιάμεσου χώρου. Σιζόπουλος και Λιλλήκας δίνουν προσωπική μάχη για να μην καταλήξουν αρχηγοί χωρίς κόμμα, ενώ ο Νικόλας αναμετριέται με το «αντίπαλο δέος» στην κάλπη. Για τον Καρογιάν τα πράγματα είναι απλά: με ποσοστό 3,6% μένει στο παιχνίδι, διαφορετικά το πολιτικό του μέλλον είναι αβέβαιο.
Δεν θέλουμε να διαταράξουμε τον ζεν κόσμο στον οποίο προφανώς ζει η Επίτροπος Ιωάννα Παναγιώτου, αλλά δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε τον θάνατο της φώκιας στις Θαλασσινές Σπηλιές. Εκεί όπου είχαν κτιστεί οι περιβόητες βίλες και, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, γέμισε με μαζούτ. Πόσο πιο χάλια πρέπει να γίνουν τα πράγματα για να συγκινηθούν επιτέλους οι αρμόδιοι;
Όλοι βεβαίως θυμόμαστε τον υπουργό να υπερθεματίζει για τον «εξορθολογισμό» και τους εκπαιδευτικούς να απαντούν με μαζικές κινητοποιήσεις. Ένα χρόνο μετά ο Χαμπιαούρης τα πήρε όλα πίσω, αφήνοντάς μας με την απορία γιατί είχε προκαλέσει εκείνη την κρίση. Το ερώτημα έχει ιδιαίτερη αξία εν όψει και του επικείμενου ανασχηματισμού.