Εάν ψηφιστούν οι κρατικές εγγυήσεις αρχίζουν οι πληρωμές πριν το τέλος Μαΐου.

Βολές για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΔΗΚΟ για το θέμα των κρατικών εγγυήσεων εξαπέλυσε μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή Insider στον Active και στον Σωκράτη Ιωακείμ, ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Έκανε λόγο για τοξικό κλίμα και πανδημία λαϊκισμού από πλευράς ΔΗΚΟ, κατηγορώντας το πώς με τη στάση του προσπαθεί να στερήσει ένεση ρευστότητας σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους ύψους €1,43 δις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΠΟΙΚ: Το πλάνο ανάκαμψης & ανθεκτικότητας αφορά όλους

Τόνισε πως αυτό που θα ψηφίσει η Βουλή θα πρέπει να εξασφαλίσει και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τονίζοντας πως τα κόμματα έχουν προειδοποιηθεί για το πλαίσιο το οποίο μπορούν να κινηθούν.

Ανέφερε ακόμη πως σε περίπτωση ψήφισης του νομοσχεδίου τα πρώτα χρήματα θα μπορούν να εκταμιευθούν πριν το τέλος Μαΐου του 2021.

Τέλος για πολλοστή φορά εξέφρασε τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο σύστασης επιτροπής παρακολούθησης στην οποία θα συμμετέχει και ο γενικός ελεγκτής, προσθέτοντας πως με βάση τη νομοθεσία έχει το δικαίωμα να κινηθεί όποτε θέλει αυτεπάγγελτα για να ελέγξει τη διαδικασία.

Ακούστε εδώ όλες τις δηλώσεις:

Πηγή: philenews/Insider