To Top
22:46 Κυριακή
20 Μαΐου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Εδώ ο καλός ο γάμος 
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" Εδώ ο καλός ο γάμος 
  21 Απριλίου 2017, 10:13 πμ  

Ανάρπαστους μας έχουν κάνει λοιπόν οι ξένοι για τους γάμους τους. Γιατί, όπως αναφέρουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία, όλο και περισσότεροι μας προτιμούν ως τον απόλυτο προορισμό για την τέλεση του ευτυχούς αυτού γεγονότος της ζωής τους. Οι δήμοι εφαρμόζουν προσιτές διαδικασίες, τα ξενοδοχεία έχουν οργανωθεί κατάλληλα, ο καιρός προσφέρεται ολόχρονα, το τοπίο είναι ειδυλλιακό. Και σκεφτείτε πως ακόμη δεν έχουμε εκμεταλλευτεί καθόλου το γεγονός της διδασκαλίας που μπορούμε να τους παρέχουμε, για το πώς να μετατρέψουν τον γάμο τους σε μια εξαιρετική επιχειρηματική πράξη. Πώς να εκμεταλλευτούν το άγνωστο σε αυτούς σύστημα με τα φακελάκια, ή ακόμη πώς μπορούν να καλούν τους πάντες, ακόμη και τους σχεδόν άγνωστους στον γάμο τους. Σκεφτείτε να κάνουμε εξαγωγή αυτή την καθ’ όλα εξαιρετική ευφυέστατη επιχειρηματική πράξη. Θα βουλιάξουμε στον γαμήλιο τουρισμό. Θα τρέχουν στην Κύπρο από παντού. Θα καταστεί αχρείαστη ακόμη και αυτή η εξόρυξη φυσικού αερίου.

Πετά ο τουρισμός 
Πιο ακριβά τα ξενοδοχεία μας από αυτό τον μήνα, αναφέρει μια άλλη είδηση, λόγω και της αυξημένης τουριστικής, αλληλούια, κίνησης. Και βεβαίως χαιρόμαστε. Και κλαίμε ταυτόχρονα. Γιατί σκεφτόμαστε πως αποχαιρετάμε τις διακοπές μας, για αυτό το καλοκαίρι, εμείς οι φτωχοί ιθαγενείς. 
Εκτός και αν το πάρουμε απόφαση, να πουλήσουμε το σπίτι στη Λευκωσία, για να μπορέσουμε να κάνουμε πενθήμερες διακοπές στον Πρωταρά. 

Η βοήθεια του Προέδρου στον ενδιάμεσο 
Μπορεί οι συνομιλίες να οδηγούνται σε πλήρη αποτυχία, ο Πρόεδρος, όμως, το χιούμορ του δεν το χάνει. Αυτό αποδεικνύεται από την απόφασή του να ορίσει τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, μετά από σχεδόν έναν αιώνα, την ίδια ώρα που ο ενδιάμεσος είχε προγραμματίσει συνάντηση για να ανακόψει την επανεκλογή του. Τώρα αντιλαμβανόμαστε γελά, γιατί τους σαμποτάρει… νομίζει.  Αυτοί όμως, εξίσου πονηροί, την έχουν επαναπρογραμματίσει αμέσως μετά το Εθνικό Συμβούλιο. 
Μάλιστα τους βολεύει καλύτερα αυτός ο νέος διακανονισμός. 
Μια που έτσι θυμωμένοι που θα φύγουν από το Εθνικό (πάντα φεύγουν θυμωμένοι από το Προεδρικό) θα έχουν έναν ακόμη λόγο να καταλήξουν σε κοινό υποψήφιο.

Τον χαβά μας εμείς; 
Ο Μουσταφά Ακιντζί μάς ζάλισε για έναν νόμο που η Βουλή είχε ψηφίσει και ο οποίος στην ουσία ούτε άλλαζε κάτι σημαντικό, ούτε και μπορούσε να επηρεάσει τις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού. Εμείς πάλι συνεχίζουμε να πηγαίνουμε στις συνομιλίες την ώρα που η Τουρκία πραγματοποιεί ασκήσεις με πραγματικά πυρά λίγο έξω από την Πάφο, την ώρα που παράνομα διεξάγει σεισμογραφικές έρευνες με το Μπαρμπαρός, την ώρα που παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο από παντού. Το επόμενο που μας βλέπω να παθαίνουμε είναι να καταλαμβάνει και καμιά καινούργια γειτονιά στη Λευκωσία και εμείς να συνεχίζουμε ατάραχοι τις συνομιλίες. 

Σφυρίζουμε αδιάφορα...
Όχι μία, τρεις ή έστω δέκα παρατηρήσεις, αλλά 60 μετρημένες, μας κάνει στην έκθεσή της η Επιτροπή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με την εφαρμογή της σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες και στον τρόπο που η Κυπριακή Δημοκρατία τα χειρίζεται. Φροντίδα, στήριξη, υποστήριξη, ανεξάρτητη διαβίωσή τους, είναι έννοιες πολύ μακριά από εμάς, ενώ αντίθετα, η ανεπάρκεια και οι ελλείψεις μας χαρακτηρίζουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ανάμεσα σε πολλά άλλα που μας… ρεζιλεύουν σημειώνεται το γεγονός ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια με αναπηρίες δεν περιλαμβάνονται στις πολιτικές ισότητας φύλου. Επίσης για τα παιδιά με αναπηρίες, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά, στην έλλειψη πρώιμης παρέμβασης, αλλά και στα δικαιώματα που κανονικά αυτά θα έπρεπε να έχουν και δεν έχουν στον τομέα της εκπαίδευσης. Είμαστε ξανά και ξανά στα ίδια και τα ίδια. Και μάλιστα ενώ δεν μιλάμε καν για… χιλιάδες τέτοια άτομα, ώστε να δικαιολογείται ας πούμε η δυσκολία να βάλουμε σε εφαρμογή ένα πλάνο. Το βασικό, αν είναι. Ας παραδεχτούμε ότι είναι απλά θέμα προτεραιοτήτων, ενδιαφέροντος, ή συμπόνιας που προφανώς μας λείπει.

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.