Το σκηνικό στο Ισραήλ ήταν ήδη εκρηκτικό. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων κατέρρευσαν και η χώρα οδεύει προς την τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε ένα χρόνο. Η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στάθηκε αδύνατη, καθώς -όπως φάνηκε- αυτά που τους χωρίζουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα μπορούσαν να τους ενώσουν σε μια Κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας, να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, Μπίμπι όπως είναι γνωστός, για δωροδοκία, απάτη και παραβίαση της εμπιστοσύνης σε τρεις ξεχωριστές υποθέσεις, απλώς ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά και βυθίζει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη πολιτική αβεβαιότητα. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός αρνείται το κατηγορητήριο και ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα των αριστερών πολιτικών αντιπάλων του και των μέσων ενημέρωσης, τα οποία εγκαλεί ότι έχουν εξαπολύσει κυνήγι μαγισσών.
Το τι ο ίδιος πιστεύει ελάχιστη σημασία έχει, αφού ούτως ή άλλως η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της και είναι πλέον θέμα της Δικαιοσύνης να κρίνει αν ο Ισραηλινός πολιτικός είναι ένοχος ή όχι. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αποδεικνύεται σκληρό καρύδι και παρά το γεγονός πως η καταδίκη κρέμεται πάνω από το κεφάλι του, όχι μόνο δεν πρόκειται να παραιτηθεί αλλά θα παραμείνει γαντζωμένος από την εξουσία, αφού αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να σώσει το τομάρι του.
Το πολιτικό σκηνικό στο Ισραήλ εξακολουθεί να είναι αμφίρροπο και ίσως να μην ξεκαθαρίσει ούτε και με έναν τρίτο εκλογικό γύρο. Οι δυναμικές των κομμάτων παραμένουν οι ίδιες και οι κάλπες που θα στηθούν με τον νέο χρόνο είναι πολύ πιθανόν και πάλι να δώσουν μια ισοπαλία ανάμεσα στο Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου και το Μπλε και Λευκό του Μπένι Γκαντζ, εκτός αν συμβεί κάτι πολύ δραματικό. 
 
Οι δικαστικές περιπέτειες του Ισραηλινού Πρωθυπουργού ίσως αποτελέσουν θρυαλλίδα εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα. Η πλειοψηφία των σκληροπυρηνικών του οπαδών του δεν θα τον εγκαταλείψει τόσο εύκολα και θα παραμείνει στο πλευρό του, παρά τις βαριές κατηγορίες που τον βαραίνουν. Αν όμως διευρυνθεί ο κύκλος των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα κινδυνεύσει πραγματικά. Και είναι πολύ πιθανόν η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να αποτελέσει την αρχή του τέλους για τον μακροβιότερο Ισραηλινό Πρωθυπουργό.