Αν απέδειξε κάτι η υπόθεση με το χαλούμι είναι ότι οι αγελαδοτρόφοι είναι πιο προστατευμένοι από το ίδιο το προστατευόμενο προϊόν. Μεταξύ μας, δεν πάμε καλά. Είμαστε σοβαρό κράτος, όταν ο φάκελος του χαλουμιού τείνει να παραμείνει ανοικτός μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι ο φάκελος της Κύπρου; Και άντε για το κυπριακό φταίνε οι άλλοι (εκτός απ τους δικούς μας που τους βοήθησαν) αλλά για το χαλούμι; Εμείς είμαστε, οι φίλοι μας, οι κουμπάροι μας, οι χρηματοδότες μας κοκ. Μια οικογένεια… είσαστε που, λέει ο λόγος, και το ερώτημα είναι, «πως περιμένουμε να τα βρούμε και με τους Τουρκοκύπριους»; Πάντως, για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, πρέπει να κυκλοφορούν πολλοί φάκελοι των οποίων το περιεχόμενο μπορεί να εικάσει κανείς.    

Ευτυχώς που σε άλλους τομείς πάμε καλύτερα και φέρνω ως παράδειγμα το ΓεΣΥ. Μεταξύ μας, στην περίπτωση αυτή διερωτώμαι κατά πόσον εβάλαν τον αλουπό ( όχι τον Αβέρωφ) να φυλάει τις όρνιθες; Τρόπος του λέγειν, διότι οι εργοδοτικές οργανώσεις που πρότειναν τον πρόεδρο του ΠΙΣ είχαν αγνές προθέσεις, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από τη στάση τους στον κατώτατο μισθό. Σου λένε, «τι να τα κάνεις πχ τα 900 ευρώ; Να γίνεις σπάταλος και να τα τρως από εδώ κι από κει; Να δημιουργηθούν οικογενειακά, κοινωνικά και άλλα προβλήματα; Και να υποχρεωθούν να σου αποκόψουν αυτά που σου έδωσαν»; Που ήσουν; Πούποτε ή έστω πουθενά.    

Διότι στην Αφρική ο κατώτατος, είναι κατώτατος του ΕΕΕ. Δηλαδή θα το παίξουμε Σουηδοί; Και αν ξαφνικά βρεθούμε στο ΝΑΤΟ;   Τέλος πάντων, τον πρόεδρο του ΠΙΣ εισηγήθηκε ο υπουργός Υγείας (ο  άνθρωπος που εισήγαγε στην Κύπρο το μουλνοπιραβίρ)  Μιχάλης Χατζηπαντέλα. Αν κ. υπουργέ τον εισηγήθηκες εσύ, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Είτε εξυπηρετούσες συμφέροντα (κάτι το οποίο δεν θέλω να σου αποδώσω) είτε δεν είχες το κριτήριο να συνειδητοποιήσεις πως άνοιγες τον ασκό του Αιόλου. Αλλά, είτε το ένα συμβαίνει είτε το άλλο ξέρεις τι έπρεπε να πράξεις. Ειλικρινά, η στάση σου μου θυμίζει την ατάκα του Χάρι Κλιν ο οποίος αναφερόμενος στην καταιγιστική κριτική που υφίστατο κυβέρνηση στην Ελλάδα (η οποία προσποιείτο πως δεν αντιλαμβανόταν) έριξε την ατάκα, «τους φτύνουν δέκα εκατομμύρια Έλληνες και αντιδρούν ωσάν να ψιχαλίζει».   

Τι να υποθέσω; Σας έβαλαν ομαδικώς το πιστόλι στον κρόταφο; Όσον αφορά τον Πρόεδρο, όταν ρωτήθηκε τον Απρίλιο κατά πόσον θα υπάρξουν αλλαγές στα Συμβούλια του ΟΚΥΠΥ και ΟΑΥ, πήρε αυτό το οργίλο ύφος που παίρνει συνήθως προτού μας πάρει ο δαίμονας και λάλησε, πως  «δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή ή παρέμβαση από όσους είτε είναι εναντίον ή ήταν εναντίον ή όσους πιθανόν να δημιουργούν συνθήκες «παιδοκτονίας». «Νομίζω γίνομαι σαφέστατα κατανοητός», είπε. Το θέμα Πρόεδρε, δεν είναι αν το κατανοήσαμε εμείς αλλά αν το αντελήφθης εσύ.   Πάντως, αυτό που να μιλά ο πρώτος πολίτης της Δημοκρατίας κι εμείς να θεωρούμε ότι μιλά ο τελευταίος ψεύτης, πρέπει να το κοιτάξουμε ως λαός. Κι αυτός επίσης.   

ΒΑΣ ΒΑΣ   

 

 

Όμορφος όσο ο Αβέρωφ 

Όαση στην ξεραΐλα που ζούμε, οι αριστεύσαντες μαθητές μας. Μόνο που δεν μπορούν να το χαρούν. Πώς να το χαρούν δηλαδή, όταν τους αποκαλούμε «άριστους των αρίστων»  και στους άριστους των αρίστων συγκαταλέγονταν ο Δημήτρης Συλλούρης, ο Γιαννάκης Γιαννάκη και άλλοι αξιομακάριστοι; Ας κάνουν, όμως, λίγη υπομονή διότι έρχεται ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Δεν κατάλαβα… Είδατε το προεκλογικό του φυλλάδιο; Από την φωτογραφία είναι πράγμα που φαίνεται. Ομορφάντρας που λέμε. Σχεδόν τόσο όμορφος όσο ο Αβέρωφ. Είπαμε σχεδόν.  

Σας προκαλώ να την δείτε. Έχει ανοικτά τα χέρια ωσάν να λέει στον Αβέρωφ: «Χαλόου, μα γιατί εστυλομάθκιασες; Πρώτη φορά θωρείς Αριστερόν μπροστά σου; Πίσω μου σ’ έχω σατανά».  Το μεγαλύτερο του  προσόν (στα μάτια των Αριστερών) είναι ότι διετέλεσε υφυπουργός του Δημήτρη Χριστόφια, όταν προήδρευσε η Κύπρος στην ΕΕ. Από αυτό αντιλαμβάνεται κανείς, πως αν ήταν (εντελώς) δεξιός, δεν θα περνούσε το κατώφλι του Προεδρικού. Δεν θα τον άφηνε ο Νεοκλής. 

Και από το βιογραφικό του προκύπτει ότι βρίσκεται στην ώριμη ηλικία των 66 ετών, στην οποίαν λειτουργούν όλα τα όργανα (τουλάχιστον τα ζωτικά) ενώ ταυτοχρόνως  μπορεί να αναλώσει ικανόν χρόνο για τον τόπο ή για πιλότα είτε παριστάνοντας τον 30χρονο στο Facebook.  

Βεβαίως οφείλω να ομολογήσω πως το μαλλί του (όπως και το παρελθόν του) δεν είναι τόσο μαύρο όσον του Νίκου Αναστασιάδη. Με προβληματίζει επίσης το χρώμα της γραβάτας που είναι προς το γκρίζο και δεν είναι το μόνο γκρίζο επάνω του (απόψεις, ιδέες κλπ) για τους Αριστερούς. Χάθηκε μια κόκκινη γραβάτα; Σε όποιον απευθυνόταν στο ΑΚΕΛ θα του έδινε 2-3 διότι γραβάτα πέραν του κόκκινου δεν περνά στο κόμμα.  

Και αυτό το χαμόγελο, πραγματικά μοναδικό. Μόνο αυτός και η Τζοκόντα. Αλλά πολύ ήπιος βρε παιδί μου και μεταξύ μας αμφιβάλλω αν σε ώρες κρίσεως μπορεί να πετύχει τον συνομιλητή του αν του ρίξει το τασάκι. Και στις εκδηλώσεις για τις μαύρες επετείους ξεδίπλωσε την ηγετική του φυσιογνωμία και ξεχώρισε από όλους (στεκόταν σε διαφορετικό σημείο).   

Πάντως πρέπει να αναγνωρίσουμε και την παρουσία των υπολοίπων πολιτικών στις εκδηλώσεις, ανεξαρτήτως αν σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο, κάποιοι βρέθηκαν σε αυτό που αποκαλούμε, λάθος πλευρά της ιστορίας. Εν πάση περιπτώσει, στην ειδική συνεδρία του Κοινοβουλίου  για την καταδίκη του πραξικοπήματος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπενθύμισε την «εσχάτη προδοσία» ορισμένων, όνομα και μη χωριό. Η όλη εκδήλωση υπενθύμισε επίσης στον κυπριακό λαό, ότι ο Μάριος Καραγιάν είναι βουλευτής. Μα τον  Θεό, εμφανίστηκε ενώπιον του Κοινοβουλίου κάτι το οποίο προκάλεσε συγκίνηση και σε αυτά ακόμη τα ντουλάπια  της Βουλής. Αφού, μέχρι και ο Άγγελος Βότσης απορούσε και εξίστατο για την Δευτέρα παρουσία του (η πρώτη ήταν όταν ορκίστηκε) και νόμισε πως ο Καρογιάν έσυρε τα βήματά του στη Βουλή για να παραδώσει την έδρα, όπως είχε δεσμευθεί, προκειμένου να τον διαδεχθεί ο ίδιος.  Αλλά ο Μάριος Καρογιάν, πήρε και έφερε πολλούς άποτους στη βρύση.   

ΒΑΣ ΒΑΣ