Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού αλλοδαπής μητέρας, αυτή τη φορά στη Λεμεσό, έρχεται να ταρακουνήσει για άλλη μια φορά τα θεμέλια του κράτους, προκαλώντας οργή, ντροπή και αποτροπιασμό. Η μητέρα από τον Ιράν, όπως καταγράφεται σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την ΚΙΣΑ, δέχεται κτυπήματα στο κεφάλι από τον ηλικιωμένο σπιτονοικοκύρη της.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε περιοχή των Πολεμιδιών και τα όσα εκτυλίχθηκαν στην αυλή της κατοικίας του 76χρονου άντρα με καταγωγή από την Αγγλία, καταγράφηκαν από κινητό τηλέφωνο γειτονικού προσώπου. Μέσα σε ένα βίντεο 20 δευτερολέπτων αποτυπώνεται το μένος και η αγριότητα του ηλικιωμένου, ο οποίος τραβάει από τα μαλλιά τη μητέρα και ταυτόχρονα την κτυπάει με τα χέρια του στο κεφάλι. Στο βίντεο καταγράφεται και η παρέμβαση από τη σύζυγό του, η οποία προσπαθεί να σταματήσει τον δράστη, όμως εκείνος συνεχίζει ακάθεκτος να κτυπά την Ιρανή.

Η γυναίκα μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου εξετάστηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς. Εκ πρώτης όψεως φέρει διάφορες εκδορές στο κεφάλι και στο πρόσωπο, καθώς και τραύμα στα χέρια, ενώ ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε κτυπήματα και από την ηλικιωμένη σύζυγο του 76χρονου.

Μετά την καταγγελία της αλλοδαπής γυναίκας, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δύο συνταξιούχων ιδιοκτητών της κατοικίας με δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Φ», τα δύο πρόσωπα εξετάστηκαν από κυβερνητικό ιατρό ο οποίος διαπίστωσε ότι έχουν σώας τας φρένας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα ξεκίνησαν, όπως πληροφορείται ο «Φ», πριν από έξι μήνες όταν η Ιρανή άρχισε να φιλοξενείται προσωρινά στην υπόγεια κατοικία των δύο ηλικιωμένων. Οι τελευταίοι διέμεναν σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού καθώς η ηλικιωμένη πάσχει από καρκίνο και ενοικίαζαν την ανώγεια κατοικία τους σε Ιρανούς.

Σε κάποια στιγμή η Ιρανή μητέρα, η οποία ήταν φίλη με τους αλλοδαπούς, ζήτησε από την 76χρονη σπιτονοικοκυρά να διαμείνει προσωρινά στην οικία της μαζί με το ανήλικο παιδί της, πράγμα που έγινε. Οι ηλικιωμένοι συναίνεσαν έτσι ώστε να φιλοξενηθεί η μητέρα και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα τους έδινε χρήματα για ενοίκιο από το επίδομα που λάμβανε, δεν το έπραξε.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπάρχουν στην ΑΗΚ, φαίνεται πως στην εν λόγω κατοικία έγιναν παρεμβάσεις στους μετρητές ρεύματος έτσι ώστε η Ιρανή μητέρα να έχει ρεύμα. Μετά από λίγο καιρό και αφού οι Ιρανοί ενοικιαστές έφυγαν από την ανώγειο κατοικία που ενοικίαζαν, η αλλοδαπή μητέρα, όπως μας αναφέρθηκε από έγκυρη πηγή, εξασφάλισε από συγκεκριμένο πρόσωπο βεβαίωση ότι διαμένει εκεί. Μάλιστα το έγγραφο αυτό παρουσιάστηκε στην ΑΗΚ, η οποία το έκανε αποδεκτό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί ο μετρητής του ρεύματος της ανώγειας κατοικίας, στο όνομά της.

Οι συνταξιούχοι αφού διαπίστωσαν τις παρατυπίες που έγιναν, ενημέρωσαν την ΑΗΚ και εκείνη την ημέρα είχε γίνει επεισόδιο. Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε πριν από ένα μήνα και ενώ η ΑΗΚ, αφού διαπίστωσε ότι υπήρξαν παρατυπίες, διέκοψε εξολοκλήρου την παροχή ρεύματος, με την αλλοδαπή και το ανήλικο να μένουν χωρίς ηλεκτρισμό.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει και τον Αστυνομικό Σταθμό Πολεμιδιών, ενώ για τα όσα συνέβησαν ενήμερο ήταν και το Γραφείο Ευημερίας, καθώς εκεί διέμενε ένα ανήλικο. Να σημειωθεί πως έγιναν διάφορες παρεμβάσεις μετά από αιτήματα των ηλικιωμένων έτσι ώστε το θέμα με το ρεύμα να διευθετηθεί, ωστόσο όπως προκύπτει, η ΑΗΚ αρνείτο να εγγράψει το ρεύμα στους 76χρονους ιδιοκτήτες.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», οι συνταξιούχοι είχαν μεταβεί τις προηγούμενες ημέρες και στο Γραφείο Ευημερίας λέγοντας ότι επρόκειτο για κατάληψη της κατοικίας τους, ωστόσο και πάλι δεν έγινε οτιδήποτε, με αποτέλεσμα να σημειωθεί το χθεσινό περιστατικό και η επίθεση σε βάρος της αλλοδαπής μητέρας. Εναντίον των δύο συνταξιούχων διερευνώνται τα αδικήματα της επίθεσης, παράνομης εισόδου και εξύβρισης. Αναμένεται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η υπόθεση να καταχωρηθεί τις επόμενες ημέρες ενώπιον Δικαστηρίου.