Τα θύματα του Jeffrey Epstein βρίσκονται προ μίας πολύ μακράς δικαστικής διαμάχης, καθώς δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν ότι, δύο ημέρες προτού ο χρηματιστής αυτοκτονήσει, είχε κάνει τη διαθήκη του, τοποθετώντας την, αξίας 577 εκατ. δολαρίων περιουσία του, σε καταπίστευμα.   
Δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, την Πέμπτη, τα οποία είδε η New York Post, δείχνουν ότι η διαθήκη του Epstein τοποθετεί ολόκληρη την περιουσία του σε καταπίστευμα. Υπέγραψε τη διαθήκη στις 8 Αυγούστου, δύο ημέρες πριν βρεθεί κρεμασμένος στο κελί του. Μια πηγή δήλωσε στην Post ότι ο καταδικασθείς για σεξουαλικά αδικήματα, μπορεί να ήθελε να “βάλει τις υποθέσεις του σε τάξη”.  
Οι δικαιούχοι του καταπιστεύματος δεν κατονομάστηκαν. Τα άτομα που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας τη διαδικασία είναι ο δικηγόρος Darren Indyke και ο επιχειρηματίας Richard Kahn, ενώ κάποιος Boris Nikolic, πρώην σύμβουλος του Bill Gates, κατονομάστηκε ως αναπληρωτής αυτών. Αυτός λέει ότι δεν είχε ερωτηθεί για έναν τέτοιο ρόλο και δεν έχει “καμία πρόθεση να εκπληρώσει αυτά τα καθήκοντα”, είπε στο Bloomberg.
Η διαθήκη δείχνει ότι ο Epstein κατείχε 56 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, 18 εκατομμύρια δολάρια σε αεροπλάνα, αυτοκίνητα και πλοία και 194 εκατομμύρια δολάρια σε hedge funds και ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς και πολυκατοικίες στο Palm Beach, το New Mexico, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, ενώ είχε και δύο νησιά στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, όπου και κατοικούσε.  
Εκπληκτικό γεγονός: Ο Epstein άξιζε 577.672.654 δολάρια, όπως αποκαλύπτει η διαθήκη του, ποσό που είναι κατά 18 εκατομμύρια δολάρια μεγαλύτερο από ό,τι αποκαλύφθηκε όταν βρισκόταν στο δικαστήριο νωρίτερα αυτό το έτος.   
Βασικό υπόβαθρο: Ενώ ο θάνατος του Epstein στέρησε από τα θύματά του την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσουν στο δικαστήριο, ορισμένα έχουν υποσχεθεί να προσπαθήσουν να αποκτήσουν κομμάτι από την περιουσία του, αξίας, πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τη διερεύνηση πιθανών “συν-συνωμοτών”. Οι εισαγγελείς ζήτησαν από τον ομοσπονδιακό δικαστή να αποσύρει την ποινική δίωξη εναντίον του Epstein.
Τουλάχιστον τρεις γυναίκες έκαναν μήνυση διεκδικώντας αποζημίωση, συμπεριλαμβανομένων δύο αγνώστων γυναικών, που ζητούν αποζημίωση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι γυναίκες, οι οποίες ήταν επίδοξα μοντέλα εκείνη την εποχή και ζουν τώρα στην Ιαπωνία και στη Βαλτιμόρη, ισχυρίζονται ότι πληρώθηκαν εκατοντάδες δολάρια για να κάνουν μασάζ στον Epstein, πριν από 15 χρόνια, αλλά αυτός τους είχε επιτεθεί σεξουαλικά στη βίλα του στο Μανχάταν. Σε μια ξεχωριστή περίπτωση, η 32χρονη, Jennifer Araoz, κατέθεσε μήνυση στο πλαίσιο του νόμου για ανήλικα θύματα, στη Νέα Υόρκη, την περασμένη Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι ο χρηματιστής την κακοποίησε όταν αυτή ήταν 14 ετών.  
Ο Epstein, ο οποίος ήταν 66 ετών, κατηγορήθηκε ότι είχε οργανώσει ένα δίκτυο διακίνησης ανηλίκων, μεταξύ 2002 και 2005, και αφορούσε κορίτσια ηλικίας έως 14 ετών, κατηγορίες που αρνήθηκε. Είχε καταδικαστεί το 2008 για trafficking ενός ανήλικου κοριτσιού, και καταχωρήθηκε στο μητρώο ως σεξουαλικός δράστης, βάσει μιας αμφιλεγόμενης συμφωνίας με τους εισαγγελείς της Φλόριντα.
Οι ιατροδικαστές κατέληξαν ότι πέθανε από αυτοκτονία, αφότου βρέθηκε στην κελί του, νεκρός, στις 10 Αυγούστου. 
ΠΗΓΗ: Forbes