Οι βρετανικές τιμές κατοικιών αυξήθηκαν τον Αύγουστο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nationwide.  Τα στοιχεία εντείνουν τις ενδείξεις ότι η αγορά κατοικίας έχει ανακάμψει από την πρόσφατη -προ Brexit- επιβράδυνση.  
Οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν 0,6% σε ετήσια βάση μετά από την αύξηση 0,3% τον Ιούλιο. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές ήταν αμετάβλητες.  Η αύξηση των τιμών κατοικιών στη Βρετανία έχει επιβραδυνθεί από το δημοψήφισμα του 2016 -ιδιαίτερα στο Λονδίνο και στις γειτονικές περιοχές- αλλά σε εθνικό επίπεδο η αγορά φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί.  
“Με την οικονομία να δυσκολεύεται και τις προοπτικές αυτή τη στιγμή να είναι εξαιρετικά αβέβαιες, υποπτευόμαστε ότι οι τιμές κατοικιών θα παραμείνουν μέτριες παρά την πρόσφατη ανάκαμψη της δραστηριότητας στην αγορά κατοικίας -κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί πρόσκαιρο”, ανέφερε ο Howard Archer, επικεφαλής οικονομολόγος στην EY Item Club.  Ο ίδιος πρόσθεσε πως ανέμενε αύξηση των τιμών κατοικιών μόλις κατά 1% για το σύνολο του 2019.       
ΠΗΓΗ: Capital.gr