Κατηγορίες για διάπραξη 39 ανθρωποκτονιών απήγγειλε επισήμως η αστυνομία του Έσεξ κατά του οδηγού του φορτηγού που μετέφερε το κοντέινερ-ψυγείο εντός του οποίου βρέθηκαν 39 πτώματα.

Ο 25χρονος Μο (Μορίς) Ρόμπινσον είχε συλληφθεί από την πρώτη στιγμή ως ύποπτος, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του ήταν εκείνος που είχε ενημερώσει τις αρχές για το μακάβριο περιεχόμενο του κοντέινερ.

Κατηγορείται, επίσης, για συνωμοσία με σκοπό τη διακίνηση ανθρώπων, συνωμοσία για υποστήριξη παράνομης μετανάστευσης και ξέπλυμα χρήματος.

Ο Ρόμπινσον κατάγεται και ζει στη Βόρεια Ιρλανδία, από όπου κατάγονται τρεις ακόμα από τους συνολικά πλέον πέντε συλληφθέντες. Ο πέμπτος κρατούμενος συνελήφθη από την ιρλανδική αστυνομία για άλλο αδίκημα, αλλά αποτελεί αντικείμενο της έρευνας της αστυνομίας του Έσεξ.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες εξακολουθούν να κρατούνται. Ο Ρόμπινσον θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου τη Δευτέρα.

Εξ αρχής οι πληροφορίες ανέφεραν πως μία γραμμή έρευνας της αστυνομίας ήταν η πιθανή εμπλοκή ιρλανδικού κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων, παράλληλα με την πιθανή ανάμιξη αντίστοιχου κινεζικού κυκλώματος.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ