Σε μια από τις πιο κρίσιμες, όπως αποδεικνύεται, ελλείψεις στις αγορές εργασίας μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών εξελίσσεται η μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις στην εξεύρεση οδηγών φορτηγών, για την ομαλή διεκπεραίωση της προμήθειας στην εφοδιαστική αλυσίδα. Αποτέλεσμα, δύο χώρες τουλάχιστον, η Γερμανία και η Βρετανία, αντιμετωπίζουν ήδη ελλείψεις στα ράφια και τις αποθήκες καταστημάτων, ακόμα και των υπεραγορών τροφίμων.

Η έλλειψη ικανού αριθμού επαγγελματιών οδηγών προστίθεται σε πολλές άλλες ελλείψεις και δυσλειτουργίες στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι οποίες αποδίδονται στις διεθνείς συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού και τα προβλήματα που προκάλεσε στην παραγωγή και εμπορία πρώτων υλών αλλά και εξειδικευμένων προϊόντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι προνοεί ο νέος ευρωπαϊκός Κανονισμός για την εποπτεία της αγοράς

Σύμφωνα με την Ντόιτσιε Βέλλε, στη Γερμανία «λείπουν» τουλάχιστον 60.000 οδηγοί φορτηγών και οι αρμόδιοι προειδοποιούν για ελλείψεις στα σούπερ-μάρκετ.

Οι ελλείψεις στα σουπερμάρκετ είναι εδώ και μέρες γεγονός στη Βρετανία, όπου, σύμφωνα με την Ένωση Οδικών Μεταφορών, το καλοκαίρι υπήρχε έλλειψη περίπου 60.000 οδηγών φορτηγών.

Όπως σημαιώνεται από τα ΜΜΕ, λόγω και του Brexit, οδηγοί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ιδιαίτερα από Ρουμανία και Πολωνία) δεν μπορούν πλέον εύκολα να εργαστούν στη Βρετανία. Επιπλέον, πολλοί από αυτούς γύρισαν στις πατρίδες τους, λόγω της πανδημίας, και δεν επέστρεψαν στη Μ. Βρετανία, αφού πέραν των άλλων προβλημάτων, δεν είναι εύκολη και γρήγορη η έκδοση βίζας και άλλων εγγράφων, λόγω του Brexit. Επιπλέον, εκτιμάται πως το πρόβλημα με τους οδηγούς (το οποίο εκτείνεται και σε πολλά άλλα επαγγέλματα, π.χ. εστίαση, λιανικό εμπόριο, μεταποίηση, υπηρεσίες) επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς πολλοί οδηγοί και άλλοι εργαζόμενοι επηρεάστηκαν δυσμενώς από τα περιοριστικά μέτρα, τη μείωση απολαβών και την έξαρση της «ευέλικτης εργασίας» και άλλαξαν επάγγελμα ή αναζητούν εργασία σε άλλες χώρες.

Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, για μία ακόμη φορά ο γερμανικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μεταφορών (BGL) απηύθυνε έκκληση για να καλυφθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο των οδηγών-μεταφορέων. Όπως δήλωσε o εκπρόσωπος του συνδέσμου, Ντιρκ Ένγκελχαρντ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), αυτή τη στιγμή λείπουν περίπου 60.000 έως 80.000 οδηγοί. 

Ανησυχία για άδεια ράφια καταστημάτων και σε άλλες χώρες

Η κατάσταση με την έλλειψη επαρκούς αριθμού οδηγών για φορτηγά και οχήματα τροφοδοσίας στη Γερμανία επιδεινώνεται συνεχώς, δεδομένου ότι κάθε χρόνο 30.000 οδηγοί συνταξιοδοτούνται, ενώ ο αριθμός των νέων στο επάγγελμα δεν ξεπερνά τους 15.000, σύμφωνα με την Ντόιτσιε Βέλλε. Η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU), σε πρόσφατη μελέτη της, εκτιμά ότι μέχρι το 2027 η Γερμανία θα χρειαστεί 185.000 νέους οδηγούς φορτηγών. Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μεταφορών, Ντιρκ Ένγκελχαρντ, ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι πιστεύει ότι «μπορεί στη Βρετανία το πρόβλημα (τροφοδοσίας των σουπερμάρκετ) να εντείνεται λόγω Brexit, αλλά είμαι σίγουρος ότι απλώς είναι θέμα χρόνου να αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα και στην υπόλοιπη δυτική Ευρώπη».

Κατά τον κ. Ένγκελχαρντ, το επάγγελμα του οδηγού δεν προσελκύει νέους ανθρώπους, καθώς οι απολαβές (περίπου 2.500 ευρώ μηνιαίως, συν επίδομα για φαγητό) θεωρούνται χαμηλές, λόγω των πολλών ωρών εργασίας, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, και των προβλημάτων που προκαλούνται στην ομαλή οικογενειακή ζωή των οδηγών.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος