Η προεκλογική εκστρατεία δεν πάει διακοπές και ξεκούραση δεν προβλέπεται ούτε για τους υποψηφίους, ούτε για τους συνεργάτες τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η προεκλογική θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, με την καλοκαιρινή ραστώνη να αποτελεί για τα εκλογικά «στρατηγεία» ευκαιρία για μία πρώτη αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της προεκλογικής καταγράφοντας τα αποτελέσματα της έως σήμερα δοκιμασίας τους και ανασυγκροτώντας δυνάμεις για το τελευταίο και πιο κρίσιμο μίλι της προεκλογικής περιόδου.

Το διάστημα αυτό, υποψήφιοι και κομματικοί σχηματισμοί αναλώνονται κυρίως σε οργανωτικό επίπεδο. Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης, ως οι τρεις πρωταγωνιστές της εκλογικής μάχης, ετοιμάζονται για το άνοιγμα και οργάνωση πλέον των επαρχιακών και τοπικών επιτελείων τους, ξεκινώντας την τελική αντεπίθεση και προετοιμάζοντας το έδαφος και για το τελευταίο στάδιο της προεκλογικής που θα δοθεί η μάχη για την κάθε ψήφο.

Τρεις βασικοί υποψήφιοι, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν οριοθετήσει ο καθένας τη δική του φιλοσοφία πάνω στην οποία εστιάζουν την πρόταση τους προς την κοινωνία και απευθύνονται με συγκεκριμένα μηνύματα προς τους πολίτες.

>> Αβέρωφ: «Η επόμενη μέρα»: Όταν στην Πινδάρου μιλούν για την επόμενη μέρα, θέλουν να μεταφέρουν το μήνυμα προς την κοινωνία της συνέχισης της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ, με τον Αβέρωφ Νέοφύτου συνεχιστή αυτής της πορείας. Στο κυβερνών κόμμα, αναδεικνύουν τα θετικά της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, θέλοντας να περάσουν προς την κοινωνία και τους πολίτες πώς ο ΔΗΣΥ είναι μία αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία κατάφερε σε αυτά τα εννιά χρόνια, να διαχειριστεί πολύ δύσκολες καταστάσεις, χωρίς να αφήσει τη χώρα να βουλιάξει. Τονίζεται μάλιστα έντονα πώς πρόκειται για την «διακυβέρνηση ΔΗΣΥ», της παράταξης που αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρθηκε αρκετές φορές δημοσίως από στελέχη του κόμματος, ηγείται ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σε αυτό το πλαίσιο είναι που θέλουν να «χτίσουν» προκειμένου να προλάβουν και τους υπόλοιπους στη κατάθεση των προτάσεων διακυβέρνησης, με τους 101 άξονες πολιτικής που παρουσιάστηκαν στην επέτειο των 46ων γενεθλίων του κόμματος. Αυτές τις θέσεις είναι που θέλουν να αναδείξουν και να προβάλλουν προς την κοινωνία με κύρια χαρακτηριστικά τους τα εξής:

>> Άμεση υποβολή αίτησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όσον αφορά την εξωτερική πολιτική

>> Φορολογικές ελαφρύνσεις και αντισταθμιστικά μέτρα για την ακρίβεια

>>Ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του κράτους την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας.

Η κίνηση  Αβέρωφ Νεοφύτου την περασμένη Τρίτη στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος να βάλει τελεία στο κεφάλαιο Νίκος Χριστοδουλίδης- ΔΗΣΥ, ήταν ουσιαστικά μία ενέργεια με την οποία κλείνει οριστικά το συγκεκριμένο κεφαλαίο στοχεύοντας στο να πατήσει και φρένο στην εσωστρέφεια του κόμματος πριν τον τελευταίο γύρο της προεκλογικής.

>> Μαυρογιάννης: «Η προοδευτική αλλαγή»: Έδωσε το παρόν του με «casual» εμφάνιση στο φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, με τον Στέφανο Στεφάνου να τον συστήσει στους καλλιτέχνες από την μια και στον κόσμο του ΑΚΕΛ από την άλλη. Συναντήθηκε με τους Αντιστασιακούς, από τους οποίους ήδη εξασφάλισε την στήριξη τους για τις προεδρικές εκλογές, ενώ είναι οι κύριος ο ομιλητής στις επαρχιακές συγκεντρώσεις του κόμματος, αλλά και στις συγκεντρώσεις για τις καταδίκες του πραξικοπήματος. Στην ομιλία του μάλιστα της περασμένης Πέμπτης, παραμονής του πραξικοπήματος, ο Ανδρέας Μαυρογιάννη χρησιμοποίησε ένα ιδιαίτερα έντονο λεκτικό με έντονες αναφορές καταδίκης της ΕΟΚΑ Β’ και του Γρίβα. Αναφορές καθόλου τυχαίες, καθώς είναι πλέον προφανές ότι σε οργανωτικό επίπεδο, η προσοχή πλέον του επιτελείου του Ανδρέα Μαυρογιάννη σε συντονισμό και με την Εζεκία Παπαϊωάννου στρέφεται στην συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ. Ένας στόχος ο οποίος δεν περιορίζεται φυσικά μόνο στο ποσοστό των ψήφων των βουλευτικών εκλογών αλλά και προς τους αποστασιοποιημένους ψηφοφόρους του κόμματος. Με πυξίδα το 30% του Σταύρου Μαλά το 2018, στο κόμμα της Αριστέρας και στο επιτελείο του υποψηφίου γνωρίζουν πολύ καλά πώς όσο πιο πολύ πλησιάσουν αυτό το ποσοστό, τόσο πιο πλατιά ανοίγεται ο δρόμος για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να περάσει στο β’ γύρο. Την ίδια ώρα είναι εμφανής και η έντονη προσπάθεια διαφοροποίησης του υποψηφίου από τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Νίκο Χριστοδουλίδη, χτυπώντας καθημερινά την Κυβέρνηση, με κριτική που εστιάζεται κυρίως σε θέμα ακρίβειας, οικονομία και διαφθοράς. Το πρόγραμμα διακυβέρνησης θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο.

>> Νίκος Χριστοδουλίδης: Με «κοινωνικό φιλελευθερισμό»: Μετρά πλέον την στήριξη του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, έχοντας από την μια να διαχειριστεί τις διαφορετικές θέσεις που εκπροσωπούν τα δύο κόμματα με τον ίδιο, αλλά από την άλλη μπορεί να πατά στη σιγουριά της δημοφιλίας του και του υψηλού βαθμού διείσδυσης που δείχνει, σύμφωνα με τις έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητα, να καταγράφει στους ψηφοφόρους τους ΔΗΣΥ. Σε αυτή τη διείσδυσή είναι που οφείλει σε μεγάλο βαθμό και την δυναμική του. Στοιχείο το οποίο ο ίδιος γνωρίζει πάρα πολύ καλά. «Θα με ενοχλούσε εάν με διέγραφαν από τον ΔΗΣΥ», δήλωσε δύο φορές σε διαφορετικές τηλεοπτικές του παρεμβάσεις την περασμένη Πέμπτη φροντίζοντας να δηλώνει με κάθε ευκαιρία τη συναγερμική του προέλευση.

Την εβδομάδα αυτή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με την Δημοκρατική Παράταξη στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί, ενώ εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος αναμένονται ανακοινώσεις στήριξης της υποψηφιότητας του από πολιτικές και κομματικές προσωπικότητες. Ταυτόχρονα προγραμματίζονται μια σειρά διαδραστικών συγκεντρώσεων όπως αυτής που έγινε την περασμένη βδομάδα με νέους, κατά τις οποίες, αναλόγως θεματικής θα γίνεται και η παρουσίαση των θέσεων του. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου αναμένεται να είναι έτοιμο και το προεκλογικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη, ενώ σε οργανωτικό επίπεδο ενισχύεται το κεντρικό επιτελείο με προσωπικότητες του πολιτικού χώρου και αρχίζουν δουλειά και τα επιτελεία σε όλες τις επαρχίες στελεχωμένα από εθελοντές. Τα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητα θα λειτουργούν ξεχωριστά με επιτελεία στο δικό τους χώρο.