To Top
15:43 Τετάρτη
18 Ιουλίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Σε πέντε μήνες
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΕΠΙΣΤΟΛΕΣ Σε πέντε μήνες
  24 Δεκεμβρίου 2017, 9:28 πμ  

Για την Αμμόχωστο γράφει ο Τάσος Γ. Οικονόμου από το Παραλίμνι:

Αφορμή για να γράψω το άρθρο τούτο, είναι μετά από επίσκεψή μου στο νοσοκομείο Παραλιμνίου και ας το ονομάζουν νοσοκομείο Αμμοχώστου, άνθρωποι που παίζουν με τον πόνο των κατοίκων της. Αντικρίζοντας την πεδιάδα, ανατολικά της Δερύνειας και βλέποντας στο βάθος τα ξενοδοχεία και τις ατέλειωτες πολυκατοικίες στη χρυσή αμμουδιά του Βαρωσιού και του Αγίου Μέμνονα, με πνίγει η πίκρα και το παράπονο, ο καημός του γυρισμού. Όχι και τόσο πρόσφατα, ο κ. Νικόλας, υποψήφιος πρόεδρος, ανέφερε ότι το Βαρώσι είναι όσο μια γειτονιά του Πρωταρά. Εμείς οι ντόπιοι, γνωρίζουμε βέβαια, ότι αυτός καθαυτός ο Πρωταράς, είναι περίπου μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο και ας πουλούν οικόπεδα και διαμερίσματα στη λίμνη του Παραλιμνίου και τα χαρακτηρίζουν ως Πρωταρά. Ο λόγος βέβαια που ο κ. Παπαδόπουλος το είπε αυτό είναι για να πείσει ότι δεν χάνουμε και πολλά, ξεγράφοντας το Βαρώσι. Και κοντά του να ξεχάσουμε όλα τα επιστρεφόμενα εδάφη, διότι όλοι αυτοί οι απορριπτικοί της ομοσπονδίας, «περνούν και μόνοι τους καλά» όπως λέει και ο στίχος του τραγουδιού της Βανδή.
Ατύχησε το Βαρώσι και η επαρχία Αμμοχώστου να έχει, έστω και ένα δυνατό παράγοντα, μια προσωπικότητα πέραν του μετρίου, που να διεκδικεί, να εμπνέει ή να επιβάλει τα θέλω και απαιτώ. Δειλοί και μοιρολάτρες Βαρωσιώτες και Αμμοχωστιανοί, ανέχεστε και ακολουθείτε για ένα κομμάτι ψωμί, το πούλημα και το ξέγραμμα του τόπου σας, της γειτονιάς και του σπιτικού σας, από ηγήτορες μικρούς, ίσα με τους νάνους. Αν, αν και είμαι σίγουρος, είχε η Κύπρος πρόεδρο Αμμοχωστιανό, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Θα είχε και λόγο και αφορμή. Κάτι μέσα του θα κτυπούσε, θα τον ταρακουνούσε, για επιστροφή.
Αναπτύσσεται η Πάφος, η Λεμεσός και σε πλάτος και σε ύψος. Τώρα θα της κάνουν και τριανταώροφα και «Σπα».
Αυτοί που μας κυβερνούν, πρέπει να νιώθουν άνετα και πολύ ευχαριστημένοι. Γιατί να μοιράζονται την προεδρία και τις άλλες ψηλές θέσεις με… Τούρκους; Γνωρίζουν ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν μας εμπιστεύονται και όμως επιμένουν σε μηδενικές εγγυήσεις, μηδέν στρατό, δικαιολογημένες απαιτήσεις στα αφτιά του κοσμάκη, για δικαιολογημένη διχοτόμηση με πατριωτικό περίβλημα.
Κατηγορείστε κύριε πρόεδρε, για κάτι χωράφια στο Πέρα-Πεδί. Να τα χαίρεστε. Η δική μου οικογένεια, είχε στην πόλη του Βαρωσιού εξήντα σκάλες εσπεριδοειδή και μέρα νύχτα καρτερούμε να τα ξαναζωντανέψουμε. Από πατριωτισμούς έχω χορτάσει και μου έρχεται να κάνω εμετό. Ψάχνω να βρω έναν υποψήφιο που το μυαλό του να έχει το σωστό περιεχόμενο και καθαρή νοημοσύνη, που να μην καταστρέψει την Κύπρο για πρόσκαιρες ικανοποιήσεις και δήθεν πατριωτισμούς. Κάποιον που να δεσμεύεται ότι σε πέντε μήνες θα προχωρήσει σε λύση.  

  Τάσος Γ. Οικονόμου   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.