Ποινή άμεσης φυλάκισης 18 μηνών επέβαλε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 24χρονο που κατηγορείτο για την επίθεση με μαχαίρι εναντίον 20χρονου ομοεθνή του, που διαπράχθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2020, σε εργοτάξιο στην παραλιακή περιοχή Γερμασόγειας στη Λεμεσό. Αν και αρχικά ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας φόνου, η Κατηγορούσα Αρχή προχώρησε σε τροποποίηση των κατηγοριών και πρόσθεσε την κατηγορία της πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Ο 24χρονος πέραν από την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης όπου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, αντιμετώπισε και το αδίκημα της μαχαιροφορίας όπου του επιβλήθηκε συντρέχουσα ποινή 2 μηνών. 

Υπενθυμίζεται πως ο 24χρονος είχε παραδεχθεί ότι ήταν το άτομο που κάρφωσε με μαχαίρι τον 20χρονο συνάδελφό του, λόγω διαφοράς που προέκυψε, ενώ εργάζονταν στον 12ο όροφο πολυώροφου υπό ανέγερση κτηρίου. 

Η ποινή προσμετράται από την ημέρα κατά την οποία ο κατηγορούμενος τελεί υπό κράτηση. Ο δικηγόρος του 24χρονου, Αλέξανδρος Σαουρής, κατά την αγόρευση του για μετριασμό της ποινής του πελάτη του, εστιάστηκε στην άμεση παραδοχή και τη μεταμέλεια του. Λήφθηκε υπόψη και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δέχθηκε από άλλο πρόσωπο, από την πλευρά του θύματος, κτύπημα στο κεφάλι με βαρύ αντικείμενο. 

Το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη επίσης και το γεγονός ότι το θύμα παρέμεινε για 5 ημέρες στο Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείο Λεμεσού. 

Η επίθεση διαπράχθηκε το πρωί της 14ης Νοεμβρίου 2020, όταν ομάδα δέκα αλλοδαπών ήρθε σε αντιπαράθεση εντός ανεγειρόμενης οικοδομής στην περιοχή Γερμασόγειας, όπου και εργάζονταν, με αποτέλεσμα να σημειωθεί συμπλοκή. Στη συνέχεια, ο 24χρονος ανέσυρε μαχαίρι και χτύπησε τον 20χρονο, δύο φορές, στην ωμοπλάτη.

Στη σκηνή κλήθηκε ασθενοφόρο που μετέφερε τον 20χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε δύο θλαστικά τραύματα στην ωμοπλάτη. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται για τους άλλους δύο κατηγορουμένους της υπόθεσης.