Σε κάθε γιορτή που συνεπάγεται αργία και άρα μετακινήσεις από την  μια πόλη στην άλλη ή στο χωριό, τα ερωτήματα που απασχολούν συνήθως τους καταναλωτές είναι πόσο ακριβό θα είναι το τραπέζι και αν θα είναι ακριβότερα τα καύσιμα και πόσο θα επηρεάσουν το κόστος μετακίνησης.

Ασφαλείς προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν πού θα φθάσουν οι τιμές καυσίμων το Πάσχα, αλλά με βάση τα τελευταία δεδομένα, η μέση τιμή στη βενζίνη είναι €1, 57 το λίτρο και αναμένεται πως θα ανέβει τις επόμενες μέρες.  Οι τιμές καυσίμων διαφέρουν όχι μόνο σε κάθε πόλη αλλά και σε κάθε επαρχία, με την υψηλότερη τιμή να αγγίζει το €1,729/ λίτρο για αμόλυβδη βενζίνη 98 οκτανίων  και εντοπίζεται στην Πάφο.

Με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, το επίπεδο των μέσων τιμών παγκύπρια για την αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων είναι €1,574, η φθηνότερη είναι €1,505 και η ακριβότερη τιμή παγκύπρια είναι €1,623. Ειδικότερα, η χαμηλότερη μέση τιμή για αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων εντοπίζεται στο €1,563/λίτρο στην επαρχία Λευκωσίας και η υψηλότερη σε €1,589/λίτρο στην επαρχία Πάφου.

Για την αμόλυβδη βενζίνη 98 οκτανίων η φθηνότερη τιμή παγκύπρια είναι €1,569 και εντοπίζεται στην επαρχία Λευκωσίας, η μέση τιμή είναι €1,648 και η ακριβότερη τιμή €1,729 στην επαρχία Πάφου.  Στο €1,544/λίτρο κυμαίνεται η χαμηλότερη τιμή για το πετρέλαιο κίνησης και εντοπίζεται στην επαρχία Λευκωσίας και στο €1,649/λίτρο η ακριβότερη τιμή και εντοπίζεται στην επαρχία Λεμεσού. Η μέση τιμή είναι €1,604.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτρο μείωσης του φόρου κατανάλωσης καυσίμων, που εφαρμόστηκε εδώ και αρκετούς μήνες, ως αντιστάθμισμα του αυξημένου κόστους ενέργειας και της ακρίβειας που επιβάρυναν τους καταναλωτές, καταργήθηκε την 1η Απριλίου. Η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση του εν λόγω μέτρου, επέφερε αύξηση της τάξης των 8,3 σεντ /λίτρο στην τιμή των καυσίμων κίνησης και 6,4 σεντ/λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.