To Top
10:26 Δευτέρα
20 Ιανουαρίου 2020
philenews insider
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Capital.gr
ΜΑΖΙ ΜΕ
Forbes
insider banner
Επόμενο
Προηγούμενο
Όταν το πλοίο βουλιάζει – διαβατήρια
ΑΡΧΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΠΟΨΕΙΣ • Όταν το πλοίο βουλιάζει – διαβατήρια
  09 Δεκεμβρίου 2019, 4:11 μμ  
Όταν πάει κάτι στραβά αγαπητοί μας αναγνώστες, οι διάφοροι εμπλεκόμενοι και μη, δείχνουν το δάκτυλο ο ένας στον άλλο όσον αφορά στο ποιος φταίει. Όταν βυθίστηκε ο Τιτανικός, στην έρευνα που ακολούθησε, οι διάφοροι κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο, από τον καπετάνιο (που δεν υπολόγισε το παγόβουνο), στους ασυρματιστές (που δεν επικοινώνησαν με παραπλήσια άλλα βαπόρια), στους καμαρότους (που κλείδωσαν τις πόρτες ασφαλείας) και στους διάφορους αξιωματικούς του πλοίου που δεν ήξεραν πώς να κατεβάσουν τις σωσίβιες λέμβους και που αυτές βρίσκονταν κ.τ.λ.
Αυτό το σύνδρομο της αυτοκαταστροφής που μας διακατέχει ως πολιτεία έχουμε φθάσει στο στάδιο να οδεύουμε προς την κατάργηση του επενδυτικού σχεδίου των διαβατηρίων και μόλις πρόσφατα, αυτό φαίνεται και από τα πρώτα σημάδια, της έλλειψης/μείωσης ξένων ενδιαφερομένων.
Ξεκίνησαν λοιπόν τα όργανα, μετά το γεγονός του Μαλαισιανού, με μπροστάρη το ΑΚΕΛ, που για δικούς του μικροπολιτικούς σκοπούς πιστεύεται ότι «βρήκε λαβράκι» να κτυπήσει την Κυβέρνηση (που στην ουσία κτυπά την κυπριακή οικονομία που δεινοπάθησε να ανακάμψει και που ένα ψηλό ποσοστό της ανάκαμψης οφείλεται στο μέτρο αυτό). Ακολούθησε μετά η «σοφία» της Βουλής, να εισαγάγει φορολογία για τέτοιες αγορές και μετά, τη δημοσίευση των ονομάτων των αγοραστών (αναμένουμε ακόμη τη δημοσίευση των ονομάτων των βουλευτών με δάνεια και τα N.P.Ls) και ακόμη των εκπαιδευτικών με την απαράδεκτη διαδήλωση στην Αρχιεπισκοπή (ενώ δεν δέχεται την κατάργηση της «άδειας» για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου), παρ’ όλο που η εκκλησία στο σύνολο της επιδοτεί τόσο με γη όσο και με έργα την παιδεία αυτής της χώρας. 
Ασφαλώς δεν είναι όλα μαύρα και άσπρα, αλλά σκέφτηκε κάποιος και την οικονομία της Κύπρου και τις επιπτώσεις που έχουν όλες αυτές οι αντιδράσεις, τόσο στους developers αλλά και σε ξενοδόχους, υπηρεσίες, κέντρα αναψυχής κ.τ.λ. που όλοι μαζί διατηρούν το αξιοζήλευτο ποσοστό της αύξησης του GDP κατά 3,5%;
Οι πρώτοι που θα νοιώσουν τη μείωση της ζήτησης είναι οι εργάτες και προμηθευτές των οικοδομικών υλικών και άλλοι και ταυτόχρονα προσφέρεται η ευκαιρία προς τους ανταγωνιστές μας να προβάλουν τα δικά τους σχέδια διαβατηρίων εις βάρος της Κύπρου.
Αρθρογραφήσαμε για την κακή διαχείριση του σχεδίου (και όχι το σχέδιο ως τέτοιο) κατ’ επανάληψη και επαναλαμβάνουμε ποιοι είναι κατ’ εμάς οι υπαίτιοι που το σχέδιο έτυχε κακής διαχείρισης. 
? Developers – ακόμη και μέχρι πρόσφατα τοποθέτησαν ολοσέλιδες διαφημίσεις στον ξένο και ντόπιο Τύπο, προσκαλώντας ενδιαφερόμενους και γενικά το κοινό να γίνουν μεσίτες για λογαριασμό τους (ίδε και προειδοποιήσεις Χάσικου).
? Δικηγόροι/Ελεγκτές – Οι κύριοι (μετά τους developers) ωφελημένοι από το σχέδιο και τώρα τηρούν σιγήν ιχθύος και μάλιστα ορισμένοι κακίζουν τώρα ότι ήταν κακή διαχείριση του σχεδίου!
? Υπουργοί Οικονομικών και άλλοι πρώην και νυν δεν έλαβαν έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα μείωσης της κακοδιαχείρισης, παρ’ όλο που πρόσφατα το Κράτος ανέθεσε σε ξένους (3) ειδικούς όπως να εξετάζουν τις αιτήσεις (που είναι μια αρχή έστω και κάπως αργοπορημένη).
Δυστυχώς, εύκολα ξεχνούμε την κατάσταση της οικονομίας του 2013 με τους 20% άνεργους (τώρα 7%), το έλλειμα της οικονομίας (τώρα πλεόνασμα), την εξόφληση/διαχείριση του διεθνούς χρέους, το ξελάσπωμα των τραπεζών και αρκετών ιδιωτών κλπ κλπ.
Τώρα είμαστε σε αναμονή από τις κατηγορίες της ΕΕ και αντί να προτάξουμε το συμφέρον της οικονομίας της Κύπρου προσπαθούμε και φαίνεται να το επιτύχουμε, να την καταστρέψουμε.
Όταν προσέξει κάποιος τους ξένους επενδυτές, ιδιαίτερα για την ξενοδοχειακή βιομηχανία, αυτή αναβαθμίστηκε και από τις ξένες επενδύσεις, ενώ οι αγορές των εκατομμυρίων εκ μέρους τους, έσωσαν σε κάποιο βαθμό τις τράπεζες, τους δυσπραγούντες οφειλέτες και τη δραστηριότητα του εμπορίου, με ενδιαφέρον για επενδύσεις, ακόμη και σε περιοχές που οι Κύπριοι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον.
Εντάξει, έγιναν λάθη απαράδεκτα, αλλά και έτσι πάλι;
Πιστεύουμε πως ως Κύπρος, ότι έχουμε το «κοκκαλούι του πουπούξιου» που μας γλιτώνει από δικές μας ατυχίες (ίδε Λίβανο το 1974, μετά την Γιουγκοσλαβία, μετά η Ρωσία του Γιέλτσιν), αλλά τώρα τι θα γίνει;
«Μας κάνετε το καλύτερο δώρο αγαπητέ Αντώνη» (μας έγραψε συνεργαζόμενο Γραφείο στη Μάλτα). Χωρίς να έχουμε βασικές διαφορές με το δικό σας σχέδιο, προς το παρόν ως Μάλτα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα έλθει και η δική μας σειρά. Μάθαμε από τα λάθη σας και θα το προσέξουμε εμείς».
Το μέτρο αυτό των διαβατηρίων εισήχθηκε επί εποχής Τάσσου Παπαδόπουλλου το 2007, δεν εφαρμόστηκε από την Κυβέρνηση Χριστόφια προ της κρίσης και σε σεμινάριο που είχαμε στο Χίλτον Λευκωσίας τον 11/2012 με 400 περίπου παρόντες, έγινε περίπου μια μικρή επανάσταση. Ήταν καθαρό ότι τότε (2012), ο τότε υπουργός Εσωτερικών, δεν ήθελε να υιοθετήσει τέτοια μέτρα (παρά τις δικές μας παροτρύνσεις και αλληλογραφία) και ίσως η επιτυχία του μέτρου μετά, από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, να προκαλεί κάποιες «τύψεις» στο κόμμα αυτό. Από τις περίπου 4.000 διαβατήρια που παραχώρησε η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρχουν και ορισμένοι που δεν πληρούν τα κριτήρια. Εάν όμως υιοθετήσουμε ότι 5% κακώς κατέχει σήμερα το κυπριακό διαβατήριο (έστω 200 από το σύνολο) είναι λόγος αυτός για την κατάργηση του, να κάψουμε το δάσος για να προστατεύσουμε το ένα δένδρο;
Ποιος αγαπά την Κύπρο στο τέλος-τέλος αγαπητοί μας αναγνώστες;  
 
* Αντώνης Λοΐζου & Συνεργάτες Λτδ – Εκτιμητές Ακινήτων, Πωλητές Ακινήτων & Διαχειριστές Έργων Ανάπτυξης
www.aloizou.com.cy - info@aloizou.com.cy
 
  Αντώνης Λοΐζου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...