Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την εξέλιξη της αναθέρμανσης των οικονομιών σε Ευρώπη και ΗΠΑ μετά την άρση των αυστηρών περιορισμών και το άνοιγμα των περισσότερων επιχειρήσεων εν μέσω πάντως εντεινόμενης ανησυχίας για τον κίνδυνο μιας νέας ανεξέλεγκτης αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις του χθες αναγνώρισε ότι το άνοιγμα της οικονομίας αναπόφευκτα θα κοστίσει ζωές, αν και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι Αμερικανοί θα τηρήσουν τους κανόνες για την αποφυγή των κοινωνικών επαφών. 

“Είναι πιθανό να υπάρχουν ορισμένοι [θάνατοι] καθώς ο κόσμος δεν θα είναι κλειδωμένος σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα”, δήλωσε ο Τραμπ μιλώντας στο ABC. “Αλλά την ίδια στιγμή, θα ακολουθούμε τους κανόνες για την αποφυγή των επαφών, θα πλένουμε τα χέρια μας και θα κάνουμε πολλά από τα πράγματα που μάθαμε τις τελευταίες ημέρες”, πρόσθεσε. 

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημειώνει μικρές απώλειες 0,02% στις 335,44 μονάδες μετά το χθεσινό του άλμα σε ποσοστό 2,15%.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,1% στις 10.714,51 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι παραγγελίες του μεταποιητικού κλάδου εμφάνισαν πτώση-ρεκόρ 15,6% τον Μάρτιο σε προσαρμοσμένους όρους. 

Ο γαλλικος CAC-40 χάνει 0,3% στις 4.471,27 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακά κέρδη 0,04% στις 5.851,82 μονάδες. 

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,6%.

Πηγή: Capital.gr