↑ Δυναμική αντίδραση από τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο οποίος μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στο Πουρνάρα μεταξύ Αφρικανών και Σύριων μεταναστών, ενήργησε άμεσα, δίδοντας οδηγίες για απέλαση όσων είχαν εμπλοκή στα έκτροπα. Επιτέλους θα πρέπει να αντιληφθούν κάποιοι ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις για όσους δεν σέβονται τη φιλοξενία που προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία.

↓ Αυξάνονται και πληθύνονται μέρα με τη μέρα τα περιστατικά βίας σε σχολικές μονάδες, γεγονός που καταδεικνύει αφενός την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων και αφετέρου ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, όπως κάποιοι διατείνονται στο Υπουργείο Παιδείας.

↑ Το πρώτο βραβείο και άλλες πέντε πολύ σημαντικές διακρίσεις του 6ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού για νεαρούς πιανίστες του Franz Liszt, απέσπασε ένα δικό μας παιδί, η 15χρονη Κύπρια πιανίστρια, Άννα Αβραμίδου. Η 15χρονη με το τεράστιο μουσικό ταλέντο διαγωνίστηκε στη Βαϊμάρη της Γερμανίας και εκτός από τα έξι βραβεία, κατάφερε να αποσπάσει το θερμό χειροκρότημα του κοινού και των κριτών.

↓ Αυτή η ιστορία με τις δομές ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων που κανείς δεν θέλει στην περιοχή του πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Όπου επιχειρείται να εγκατασταθεί αυτή η δομή, καταγράφεται η αντίδραση των τοπικών Αρχών. Το ίδιο συνέβη στο Ζύγι, στη Λακατάμια, στα Λατσιά, στο Γέρι. Επιτέλους ας αναλογιστούν κάποιοι ότι μιλάμε για ανήλικα παιδιά…