Πρόκειται για έναν τεράστιο εμπαιγμό. Μια ανεπανάληπτη κοροϊδία. Μια εξοργιστική υποτίμηση της νοημοσύνης όλων μας. Μετά από πόλεμο πολλών χρόνων. Μετά από δεκάδες άρθρα. Μετά που συσσωρεύτηκαν τόνοι οργής της κοινωνίας τόσο για την πρόκληση των πολλαπλών συντάξεων των κρατικών αξιωματούχων, όσο και για το θράσος τους να παίρνουν σύνταξη από τα 60 τους χρόνια αντί τα 65 όπως οι κοινοί θνητοί, υποχρεώθηκαν οι πολιτικάντηδες να δεσμευτούν για κατάργηση των βασιλικών τους προνομίων.

Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, κορδώνουν κιόλας επειδή θα διορθώσουν αυτά που οι ίδιοι ψήφισαν για τον εαυτό τους και απολαμβάνουν εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η «διόρθωση», όμως, προβλέπει μεν κατάργηση των προκλητικών προνομίων αλλά συνοδεύεται από αύξηση των επιδομάτων των οποίων λαμβάνουν όταν αφυπηρετούν. Μάλιστα, με αριθμούς που ζαλίζουν!

Προτού σας εξηγήσουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει η τεράστια κοροϊδία την οποία το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε στη Βουλή, για να μην νομίζετε ότι σκαρφιστήκαμε όλο αυτό το προκλητικό τέχνασμα, πληροφορούμε ότι το έχει εντοπίσει η Ελεγκτική Υπηρεσία και ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Και το ανέλυσε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης.

Άλλωστε, ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, το ομολόγησε χθες, έστω και με συγκαλυμμένο τρόπο: «Έχει γίνει όλη η εργασία από το Υπουργείο Οικονομικών και την Κυβέρνηση και αναμένεται διαβούλευση, και αντί  πολλαπλών συντάξεων θα έχουμε πλέον, με την λήξη υπηρεσίας κάποιου αξιωματούχου, να υπάρχει απλώς ένα φιλοδώρημα», ανέφερε. Ο άνθρωπος που πρόσφερε μηδενικό ΦΠΑ σε καφέ και ζάχαρη όταν η ακρίβεια τσάκιζε κόκαλα και οι μεροκαματιάρηδες αναζητούσαν ψήγματα βοήθειας για να αντέξουν, ξανακτυπά…

Για να δούμε, λοιπόν, τι είναι αυτό το «απλώς ένα φιλοδώρημα» το οποίο πέταξε χθες ο Μάκης. Διαβάστε τα παραδείγματα τα οποία ανέλυσε χθες στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και προσπαθήστε να αποφύγετε κάποιο εγκεφαλικό.

Σήμερα, ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας αν αποχωρήσει σε μια θητεία λαμβάνει σύνταξη €85.000 το χρόνο και εφάπαξ επίδομα €400.000. Με το νομοσχέδιο του Μάκη θα λάβει εφάπαξ €426.000.  Αν, όμως, αποχωρήσει στις δύο θητείες τότε το φιλοδώρημα εκτοξεύεται στις €852.000! Ουσιαστικά αντιστοιχεί σε συντάξεις πέντε χρόνων τις οποίες του προπληρώνονται.

Στην περίπτωση του Προέδρου της Βουλής, σήμερα αν αποχωρήσει στις δύο θητείες, λαμβάνει €67.000 το χρόνο σύνταξη και εφάπαξ €315.000. Με την πρόταση του Μάκη, το φιλοδώρημα εκτοξεύεται στις €680.000! Κι εδώ προπληρώνονται οι συντάξεις πέντε χρόνων.

Υπουργοί και Υφυπουργοί που υπηρετούν στη θέση για δύο θητείες, σήμερα λαμβάνουν σύνταξη €4.200 το χρόνο και εφάπαξ €235.000. Με το νομοσχέδιο του Μάκη, το εφάπαξ εκτοξεύεται στις €552.000. Ουσιαστικά, προπληρώνεται η σύνταξη έξι χρόνων.

Τι δεν καταλάβατε; Μας δουλεύει ψιλό γαζί και ο Μάκης και η Κυβέρνηση. Διορθώνουν μια κορυφαία πρόκληση, αυξάνοντας τα επιδόματα τους. Δηλαδή, βγάζουν από τη μια τσέπη και τα βάζουν στην άλλη. Και επειδή, πιθανώς, να διερωτάστε τι ισχύει με τους βουλευτές, μάθετε ότι εκείνους τους πάτησε κανονικά στο λαιμό ο κύριος Μάκης!

Οι βουλευτές με δύο θητείες, σήμερα, λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη €4.100 και εφάπαξ €230.000. Με το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, το εφάπαξ μειώνεται στις €228.000! Θα απορείτε σίγουρα. Στους Προέδρους και τους υπουργούς να εμφανίζεται τόσο ανοικτοχέρης (με τα λεφτά μας βεβαίως) ο Μάκης και με τους βουλευτές να τους κόβει και από πάνω; Λίγη φαντασία απαιτείται μόνο. Το πλέον πιθανό είναι οι βουλευτές να τα πάρουν στο κρανίο από την «αδικία». Πώς θα εκδικηθούν τον Μάκη; Απλώς, δεν θα περάσουν το νομοσχέδιό του. Που σημαίνει; Οι πολλαπλές συντάξεις θα παραμείνουν ως έχουν. Και η σύνταξη στα 60 επίσης!

Κανένα ίχνος ντροπής! Πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας! Το λόγο έχουν ο Νίκος Χριστοδουλίδης και η Αννίτα Δημητρίου! Για να δούμε αν θα ανεχθούν τον κορυφαίο εμπαιγμό…