Ο Κυριάκος Πολυκάρπου στηλιτεύει τα όσα γίνονται κατά τις διαβουλεύσεις σχετικά με την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή…

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες κρατικής αδιαφορίας και εγκληματικής αναλγησίας του κατ’ ευφημισμό Κράτος Δικαίου, ενώ θλιβόμαστε και της ακατανόητης στάσης των βουλευτών, των κομμάτων και των συντεχνιών που συνεχίζουν να ποιούν την νήσσαν και …αγρόν ηγόρασαν εν σχέση με το τιμαριθμικό.

Το γελοίον του πράγματος, έγκειται στο γεγονός, ότι το 60% του κυπριακού εργατικού δυναμικού στερείται τιμαριθμικού επιδόματος. Και το κωμικοτραγικό αντιεργατικό φαινόμενο συμβαίνει σε καθεστώτα φτηνοπληρωμένων ειλώτων, στα οποία η καταβολή και αυτών των κοινωνικών ασφαλίσεων είναι αμφίβολη.

Πάραυτα, οι μωρόσοφοι και πολυγνώμονες άρχοντες της μακαρίας νήσου, έχουν ικανοποιήσει το 40% των εργαζομένων που είναι υψηλόμισθοι και έχουν σίγουρη εργασία. Δηλαδή: Το αβυσσαλέο χάσμα μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όχι μόνο βάθυνε και η ψαλίδα μεγάλωσε κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, αλλά και η μεσαία τάξη έχει συνθλιβεί παραχωρώντας τη θέση της στην τάξη των νεόπτωχων.

Εν κατακλείδι, τι κάνουν οι επηρεαζόμενοι εργαζόμενοι, οι συντεχνίες και το υπουργείο Εργασίας γι’ αυτή την άτυχη μερίδα των συνανθρώπων μας; Γιατί οι λαλίστατοι επί παντός επιστητού επίγειοι εθνοπατέρες μας δεν μεταφέρουν το καυτό αυτό θέμα στα έδρανα της Βουλής προς μελέτη και ψήφισή του για υποχρεωτική καταβολή της ΑΤΑ σε όλους τους εργαζόμενους;