Μετά την Κίνα, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Ιορδανία, η επιχειρηματική Πάφος προετοιμάζεται για ένα νέο οικονομικό και όχι μόνο άνοιγμα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής που θεωρείται πολυεπίπεδα σημαντικό: Πρόκειται για τη συνεργασία της με μια οικονομική υπερδύναμη της ευρύτερης περιοχής, όπως είναι η Σαουδική Αραβία.

Η εξέλιξη αυτή, τόνισαν στον «Φ» αρμόδιοι φορείς, ακολουθεί την επίσημη πρόσκληση που απηύθυνε το Ριάντ προς οικονομικούς φορείς της Πάφου για σειρά επαφών και δρομολόγηση συμφωνιών σε διάφορους εμπορικούς τομείς με τα αντίστοιχα σώματα της χώρας.

« Έχει γίνει ήδη τους τελευταίους μήνες η αναγκαία προεργασία για την έναρξη συνεργασιών οικονομικών και εμπορικών φορέων της Πάφου με φορείς της Σαουδικής Αραβίας», είπαν, «και είμαστε πλέον σε πολύ καλό και προχωρημένο στάδιο για την υλοποίηση των προσπαθειών αυτών. Πρόκειται για μια εξέλιξη βαρύνουσας σημασίας, όχι μόνο για τον εμποροβιομηχανικό κόσμο της επαρχίας μας, αλλά για ολόκληρη την Πάφο και ευρύτερα την Κύπρο, δεδομένου ότι το ειδικό οικονομικό βάρος της συγκεκριμένης χώρας είναι καλά γνωστό σε όλους».

Οι επαφές της Πάφου στη Σαουδική Αραβία αποτελούν τον τελευταίο κρίκο μιας αλυσίδας συνεργασιών και επαφών με χώρες ειδικού εμπορικού ενδιαφέροντος για την Κύπρο, στα πλαίσια της πολιτικής εξωστρέφειας που καθιέρωσαν τα τελευταία χρόνια φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της οικονομίας της επαρχίας.

Η τελευταία εξέλιξη, αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», είναι ότι οι οικονομικοί φορείς της Πάφου σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και τη διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων, έχουν προωθήσει ήδη σε ικανοποιητικό βαθμό και την αεροπορική σύνδεση της Πάφου με την Σαουδική Αραβία. Ένα εγχείρημα, επισήμανε τοπικός παράγοντας, που δείχνει να προωθείται με γοργό ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες.