Το θέμα των περιττωμάτων των σκύλων σε πεζοδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους, που έθεσαν και παλαιότερα δημοτικές και κοινοτικές αρχές της επαρχίας Πάφου σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα, επανέρχεται στην επικαιρότητα. Και αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αφού το θέμα σύμφωνα με ουκ ολίγες κοινοτικές, αλλά και δημοτικές αρχές της επαρχίας έχει πλέον μετατραπεί σε «εφιάλτη» για αυτές και για περίοικους συγκεκριμένων περιοχών.

Τα περιττώματα των συμπαθών τετράποδων παραμένουν σε πεζοδρόμια και προαύλια κατοικιών σε πολλές συνοικίες δήμων ή κοινότητες, παρά τις αποφάσεις που λήφθηκαν και την υλοποίηση κάποιων ενεργειών, δημιουργώντας αισθητική και οπτική ενόχληση, σύμφωνα με παράπονα που έχουν συσσωρευθεί και πάλι τους τελευταίους μήνες.

Το πρόβλημα θέτουν εκ νέου παράγοντες διαφόρων κοινοτικών αρχών, ζητώντας όπως γενικευθεί η πολιτική της κοινότητας Μανδριών στην οποία το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει μεριμνήσει ήδη για την τοποθέτηση ειδικών κάδων για τοποθέτηση των περιττωμάτων των σκύλων.

Όπως καταγγέλλονται από κατοίκους σε πολλές διαφορετικές περιοχές της επαρχίας, περιοχές περιπάτου ή ακόμη και πεζοδρόμια έξω από τα σπίτια τους μετατρέπονται σε χώρους περιττωμάτων, με ευθύνη των κατόχων των σκύλων, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί ανυπόφορη η κατάσταση σε καθημερινή βάση.