Σε διόρθωση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε στην ανάληψη της θέσης της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Δόξας Κωμοδρόμου, προχωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με ανάκληση του διορισμού της όπως αυτή δημοσιεύθηκε χθες στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο λόγος που έγινε αυτό είναι για να ακολουθηθεί ορθά η διαδικασία καθώς στην περίπτωση της κ. Κωμοδρόμου φαίνεται ότι θα έπρεπε πρώτα να γίνει απόσπαση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου εργάζεται από το 2007 και να της ανατεθούν καθήκοντα από τον Πρόεδρο στη συνέχεια και όχι διορισμός.

Όπως πληροφορούμαστε, η Προεδρία ζήτησε σχετική γνωμάτευση για το θέμα αυτό, το οποίο υπενθυμίζεται ότι τέθηκε πρόσφατα από τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις δημοσιογράφοι στο κυβερνητικό σχήμα Χριστοδουλίδη

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προχώρησε στην ανάκληση του διορισμού με βάση τη γνωμάτευση της Εισαγγελίας, ούτως ώστε να γίνει ορθώς η διαδικασία.

Το θέμα αναμένεται να διευθετηθεί άμεσα, με την κ. Κωμοδρόμου να παραμένει στη θέση της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου αφού πρώτα το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάψει το πράσινο φως για την απόσπασή της, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών, στο πλαίσιο συνεδρίας του Συμβουλίου του ακαδημαϊκού ιδρύματος.