Μαζική και με παλμό ήταν η αποψινή εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο του, ο Δήμος Πέγειας για τις προωθούμενες αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με κεντρικό σύνθημα « Όχι στην κατάργηση του Δήμου Πέγειας», εκταντάδες δημότες, το Δημοτικό Συμβούλιο Πέγειας, οργανωμένα σύνολα του Δήμου και της επαρχίας Πάφου, καθώς και παράγοντες της επαρχίας Πάφου ζήτησαν την συνέχιση της πορείας του Δήμου στον θεσμό, αφού όπως τόνισε ιδιαίτερα στην ομιλία του ο Δήμαρχος, Μαρίνος Λάμπρου, η Πέγεια είναι το χαρακτηριστικότερο, ίσως, παράδειγμα κερδοφόρου Δήμου, αλλά και  Δήμου με σοβαρές ιδιαιτερότητες που δεν ευνοούν το είδος της προωθούμενης μεταρρύθμισης.
 
Ο Μαρίνος Λάμπρου, είπε χαρακτηριστικά ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο στάτους του Δήμου θα συνιστά απορρύθμιση και όχι μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανακοινώνοντας επίσημα στοιχεία βάσει των οποίων ο πραγματικός πληθυσμός της Πέγειας είναι κατά πολύ μεγαλύτερος των όσων αναφέρει η μελέτη Καροτσάκη, δεδομένου ότι σε αυτήν λήφθηκαν υπόψη στοιχεία εκλογικών αναμετρήσεων και όχι  η ιδιαιτερότητα του Δήμου με την πλειοψηφική παρουσία μη Κυπρίων μόνιμων κατοίκων.
 
Ανέφερε επίσης την ιδιάζουσα περίπτωση της τεράστιας γεωγραφικής έκταση που ήδη η Πέγεια καταλαμβάνει και που θα καθιστά μη λειτουργική οποιαδήποτε συνένωση της, αλλά και την σημαντική απόσταση της από τα άλλα αστικά κέντρα.
 
Η Πέγεια θα συνεχίσει τον αγώνα για να μην διαλυθεί το έργο όλων των δημοτικών αρχών όλα αυτά τα χρόνια, που την έχει κατατάξει σε πολύ ψηλή θέση στους επιτυχημένους Δήμους, τονίσθηκε στην αποψινή συγκέντρωση.