Τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της πρώτης φάσης του νέου δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, συζήτησε με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και βουλευτής Πάφου, Χρύσανθος Σαββίδης, λίγες μέρες μετά την ενασχόληση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών με το θέμα.

Όπως δήλωσε στο PafosNet ο κ. Σαββίδης, ο Αλέξης Βαφεάδης του ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει άμεσα κύκλο επαφών με την κοινοπραξία του έργου προκειμένου να υπερπηδηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει και η πορεία υλοποίησης του μεγάλου έργου της επαρχίας να συνεχισθεί εκ νέου απρόσκοπτα.

Ο κ. Υπουργός αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία του έργου και τις αρνητικές επιπτώσεις που ήδη δημιοργούνται εντός των φορέων και της κοινωνίας της Πάφου από το νέο πισωγύρισμα, τόνισε ο Χρύσανθος Σαββίδης, και βεβαίως αυτή είναι μια εξέλιξη που δεν επιθυμεί ούτε ο ίδιος, ούτε η κυβέρνηση γενικότερα.

Για αυτούς τους λόγους, είπε, ο κ. Βαφεάδης μου ανακοίνωσε κατά τη συνάντηση μας την άμεση διευθέτηση συνάντησης με τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε όσα προβλήματα θέτει η εταιρεία και διαπιστωθεί ότι υπάρχει πεδίο παρεμβάσεων από πλευράς του κράτους.

Ο κ. Σαββίδης εκτίμησε ότι η κυβερνητική παρέμβαση και απεμπλοκή του μεγάλου έργου από τα προβλήματα που αναφύονται σήμερα, είναι κεφαλειώδους σημασίας, όχι μόνο για την επιτυχή προώθηση του ίδιου του έργου, αλλά και για να μην εμφανισθεί άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα της δυσαρέσκειας που επικρατεί στην Πάφο αναφορικά με σημαντικά έργα που σκαλώνουν.

Τέτοια αντίδραση καταγράφεται ήδη αναφορικά με την μη πρόοδο στο θέμα της μαρίνας, αλλά και την άρνηση των αρμοδίων κρατικών τμημάτων να συναινέσουν στην αποπεράτωση του νέου δρόμου του αεροδρομίου Πάφου, παρατήρησε ο κ. Σαββίδης. Το να προστεθεί και το θέμα του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς σε αυτή τη λίστα, θα είναι πολύ αρνητικό και επί της ουσίας και σε επίπεδο εντυπώσεων και δημοφιλίας των αρμοδίων, κατέληξε.

Στο μεταξύ, τόσο το θέμα του νέου δρόμου Πάφου-Πόλης, όσο και άλλα ζητήματα της επαρχίας που παραμένουν σε εκκρεμότητα, αναμένεται ότι θα τεθούν ενώπιον του υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη στην Πάφο και στη σύσκεψη στην οποία θα παρακαθήσει στο ΕΒΕ Πάφου.