Η ΣΥΤΥΡΙΚ με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη διαφωνία και την αντίθεση της στο «κόψιμο» της ενημερωτικής, απογευματινής εκπομπής του Τρίτου προγράμματος «Κοντά στα Γεγονότα».   

Πρόκειται, σημειώνει, για μια απόφαση «που λήφθηκε, δυστυχώς, χωρίς να δοθούν εξηγήσεις και λόγοι, ερήμην όλων των συντελεστών και παραγκωνίζοντας στην ουσία λειτουργούς, παραγωγούς και δημοσιογράφους. Η απόφαση ανακοινώθηκε ως ειλημμένη και έτοιμη για εφαρμογή τις αμέσως επόμενες μέρες». 

Η συντεχνία καλεί την διεύθυνση να αναθεωρήσει την απόφαση της και να εμπλακεί σε ένα δημιουργικό και ειλικρινή διάλογο με το προσωπικό, και ιδιαίτερα με τους συντελεστές της εκπομπής.

Όπως αναφέρει, η οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να είναι προϊόν διαβούλευσης με στόχο την κατάληξη στην καλύτερη δυνατή λύση, τόσο για τη συγκεκριμένη εκπομπή, αλλά και στην διαμόρφωση του προγράμματος γενικότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΣΚ για ΡΙΚ: Ακατανόητη η συρρίκνωση ενημερωτικών εκπομπών

«Οι άνθρωποι του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ απέδειξαν και αποδεικνύουν καθημερινά και διαχρονικά την αξία τους. Αυτό διαφαίνεται από το γεγονός ότι το Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, και ειδικότερα οι ενημερωτικές του εκπομπές, βρίσκεται σύμφωνα με έρευνες ακροαματικότητας στην κορυφή όλων των ραδιοφώνων σταθμών. Συνεπώς οι απόψεις και εισηγήσεις των ανθρώπων αυτών θα έπρεπε να έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα», προστίθεται. 

Αναγνωρίζουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι η Διεύθυνση έχει το δικαίωμα να καθορίζει την πολιτική όσον αφορά το περιεχόμενο των εκπομπών, αλλά παράλληλα «θεωρούμε ότι σε ένα υγιή οργανισμό το προσωπικό θα πρέπει να είναι συμμέτοχος στην λήψη στρατηγικών αποφάσεων που αφορούν την εκπλήρωση της αποστολής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης». 

ΚΥΠΕ