Η πρόταση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης για έναρξη διαλόγου ώστε να μελετηθεί το ενδεχόμενο επέκτασης της σχολικής χρονιάς στη Δημοτική Εκπαίδευση, με στόχο να καλυφθούν εκπαιδευτικές αδυναμίες που προέκυψαν από την πανδημία, προκάλεσε αναστάτωση τις τελευταίες μέρες μεταξύ των ιδίων και των εκπαιδευτικών.

Έπειτα από ανακοίνωση των οργανωμένων γονέων σε απάντηση σε αξιωματούχο της ΠΟΕΔ, ο οποίος έθιξε το θέμα αυτό, θέση στη διάσταση απόψεων που προέκυψε, πήρε χθες και η ίδια η οργάνωση των δασκάλων. Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ σημειώνει ότι οι τοποθετήσεις των οργανωμένων γονέων για το όλο θέμα, προκαλούν ιδιαίτερη δυσφορία, καθώς εδώ και δύο χρόνια οι Διευθύνσεις των σχολείων και οι εκπαιδευτικοί εργάζονται ασταμάτητα, σε υποστελεχωμένα σχολεία, με αυξημένα διοικητικά, διδακτικά και εποπτικά καθήκοντα. «Ως ΠΟΕΔ και ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών, εντοπίζοντας έγκαιρα πιθανές ελλείψεις και ανάγκες σε όλους τους τομείς: γνωσιολογικό, συναισθηματικό, κοινωνικό κ.ά. Είναι για αυτό άλλωστε που ζητήσαμε και ζητούμε επιπλέον δομές και πολιτικές που θα στηρίξουν ουσιαστικά τα παιδιά», σημειώνει η οργάνωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αναφορικά με την ανάγκη επέκτασης του διδακτικού χρόνου για τη φετινή σχολική χρονιά, επισημαίνει ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που υπάρχουν, δεν συντρέχει κανένας λόγος για κάτι τέτοιο. «Αντίθετα, λόγω των πρωτοκόλλων, ο ωφέλιμος διδακτικός χρόνος έχει αυξηθεί σημαντικά, μιας και τα παιδιά βρίσκονται συνεχώς στις τάξεις, χωρίς να πραγματοποιούνται οποιεσδήποτε εξωδιδακτικές δραστηριότητες», σημειώνει η ΠΟΕΔ. 

Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, η ΠΟΕΔ κάλεσε την ηγεσία των οργανωμένων γονέων όπως συμπορευθεί μαζί της για διεκδίκηση βασικών παραμέτρων που θα βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και την ποιότητα της εκπαίδευσης, προς όφελος των παιδιών.