Το πρώτο εδώ και σχεδόν δύο μήνες κύμα βροχοπτώσεων του προηγούμενου τριημέρου, αναμένεται από τους αρμόδιους του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων ότι θα επιφέρουν και την πρώτη αλλαγή προς τα πάνω εντός του 2021 των στατιστικών πινάκων των πληροτήτων στα φράγματα.

Μέχρι σήμερα, τα φράγματα της επαρχίας Πάφου, κυμαίνονται σε πληρότητες πέριξ του 80% στην Πάφο και του 70% στο διαμέρισμα Χρυσοχούς. Η κατάσταση αυτή θεωρείται ήδη ικανοποιητική σύμφωνα με τους αρμόδιους, γεγονός που παρέχει άνεση χειρισμών για το 2021, τόσο σε υδρευτικό όσο και σε αρδευτικό επίπεδο. Οι έντονες βροχοπτώσεις ωστόσο, εκτιμάται ότι θα βελτιώσουν σε αρκετό βαθμό τα δεδομένα αυτά.

Στο μεταξύ πάντως, και τα τέσσερα μεγαλύτερα φράγματα της επαρχίας Πάφου διατηρούν και σήμερα πληρότητα άνω του 70%, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον συνηθισμένο κάθε καλοκαίρι εφιάλτη της λειψυδρίας. Ειδικότερα, στον Ασπρόκρεμμο η πληρότητα καταγράφηκε στην τελευταία μέτρηση του ΤΑΥ στο 85%, στην Κανναβιού στο 71,1% και στον Μαυροκόλυμπο στο 51,1%. Στο φράγμα Ευρέτου υπάρχει απόθεμα 76%, στην Αργάκα 28,5%, στον Πωμό 35,2% και στην Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς 16,8%.