Aμφιβολίες αναφορικά με την απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας από την Eurobank και τη συμβατότητά της με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά, διατηρεί η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού και αποφάσισε να κινήσει διαδικασία πλήρους διερεύνησης της πράξης συγκέντρωσης αναφορικά με την απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής. Η έρευνα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία κατά την οποία υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία όλες οι αναγκαίες πληροφορίες.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον της, διαφάνηκε ότι η εν λόγω συγκέντρωση δημιουργεί αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητά της με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά παροχής υπηρεσιών καταθέσεων και στην αγορά παροχής υπηρεσιών χορηγήσεων.

Αυτό το ενδεχόμενο προκύπτει από τα υψηλά μερίδια αγοράς των συμμετεχουσών επιχειρήσεων και τον βαθμό συγκέντρωσης στις εν λόγω αγορές, το γεγονός ότι τα εμπλεκόμενα μέρη ενδέχεται να συνιστούν στενούς ανταγωνιστές, το αμφίβολο περί εξακολούθησης ύπαρξης δυνατότητας αλλαγής προμηθευτή κατά τα επόμενα έτη, καθώς και την ενδεχόμενη αδυναμία αύξησης της προσφοράς υπηρεσιών από πλευράς των λοιπών τραπεζικών ιδρυμάτων.

Επίσης, η ΕΠΑ ανησυχεί ότι η εν λόγω κοινοποιηθείσα συγκέντρωση ενδεχομένως να οδηγήσει σε συντονισμένα αποτελέσματα όσον αφορά την οριζόντια επικάλυψη των συμμετεχουσών επιχειρήσεων στις επηρεαζόμενες αγορές παροχής υπηρεσιών χορηγήσεων και παροχής υπηρεσιών καταθέσεων.