Η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας έχει ήδη υπερβεί τις δημογραφικές δυνατότητες της Κύπρου αλλά υπάρχουν και άνεργοι Κύπριοι πολίτες για εργασία ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιαν΄΄ης Παναγιώτου.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το σήμα κινδύνου που εκπέμπουν επιχειρήσεις για πρόσληψη προσωπικού και για τους σχεδιασμούς που γίνονται, ο κ. Παναγιώτου είπε ότι είναι σαφές ότι η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας έχει ήδη υπερβεί τις δημογραφικές δυνατότητες της Κύπρου εξηγώντας ότι «ακόμη και εάν όλοι οι ντόπιοι εργαζόμενοι εργάζονται θα εξακολουθούμε να έχουμε επιπρόσθετες ανάγκες για στελέχωση, έτσι υπάρχει ένα διαμορφωμένο πλαίσιο και μια διαδικασία μέσα από την οποία γίνεται η στελέχωση και μέσα από την αξιοποίηση εργαζομένων από τρίτες χώρες».

Σημείωσε ότι οι διαδικασίες έχουν ήδη απλοποιηθεί και οι χρόνοι εξέτασης έχουν συντμηθεί σημειώνοντας ότι δρομολογούνται συγκεκριμένες ενέργειες οι οποίες θα βελτιώσουν περισσότερο τη διαδικασία.

Είπε ακόμη ότι προγραμματίζονται συναντήσεις με τις ηγεσίες των εργοδοτικών οργανώσεων σημειώνοντας ότι υπάρχουν και άνεργοι Κύπριοι πολίτες στους οποίους οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί θα πρέπει να απευθύνονται κατά προτεραιότητα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχει και η δυνατότητα αξιοποίησης εργαζομένων μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την ανάγκη οποιασδήποτε αδειοδότησης.