Το αίτημα για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, του φερόμενου ως εγκέφαλου του δικτύου διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξετάζει την Πέμπτη το προδικαστικό συμβούλιο του Δικαστηρίου των Βρυξελλών, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sudinfo, δικηγόρος του κ. Παντσέρι εκτίμησε πως οι δικαστικές αρχές δεν αποκλείεται να αποφασίσουν την απελευθέρωση του πρώην ευρωβουλευτή ώστε η προδικαστική κράτησή του να συνεχιστεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Υπενθυμίζεται πως ελεύθερος με «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» έχει αφεθεί μέχρι στιγμής και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, πρώην βοηθός του κ. Παντσέρι και σύντροφος της παυθείσας αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Παντσέρι έχει υπογράψει συμφωνία μεταμέλειας με τις βελγικές αρχές, δεσμευόμενος να καταθέσει όλες τις πληροφορίες για την υπόθεση με αντάλλαγμα μια πιο επιεική ποινή, και σύμφωνα με την sudinfo επικαλείται προβλήματα υγείας ως λόγο αποφυλάκισης με όρους.

Όπως επίσης σημειώνεται, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου για ακόμα μια φορά και η κ. Καϊλή.