Τα δεδομένα αναπροσαρμόζονται διαρκώς στην Ουκρανία και παρά τις ενδείξεις και τις εικόνες αποκλιμάκωσης, υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες που κάνουν το σκηνικό ρευστό, δήλωσε στον ACTIVE o εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δημητρίου, σημειώνοντας ότι το ΥΠΕΞ αξιολογεί τα δεδομένα και συλλέγει πληροφορίες και αναλόγως προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες ως προς τους Κυπρίους που βρίσκονται στην περιοχή.

«Με την έκδοση της νέας ταξιδιωτικής οδηγίας, καλούμε τους Κυπρίους να εγκαταλείψουν τη χώρα, κυρίως λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία και στο ότι ακόμα υπάρχει μια κανονικότητα στις πτήσεις που πραγματοποιούνται. Τους ενθαρρύνουμε να αδράξουν την ευκαιρία και να εγκαταλείψουν μέσα από τα πτητικά δρομολόγια», επισήμανε ο κ. Δημητρίου, εξηγώντας ότι σε περίπτωση σύρραξης, τα αεροπορικά δρομολόγια θα επηρεαστούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημητρίου: 130 Κύπριοι δήλωσαν παρουσία στην Ουκρανία

Στο διπλωματικό μπραν ντε φερ, δεν μπορούν να εκλείπουν οι κινήσεις τακτικής ανέφερε ο κ. Δημητρίου ερωτηθείς σχετικά, όμως, συμπλήρωσε, «εκείνο στο οποίο προσβλέπουμε είναι να υπάρξει μια διπλωματική λύση και να ελπίσουμε ότι οι κινήσεις που βλέπουμε επί του εδάφους, είναι αποτέλεσμα τελεσφόρησης αυτής της διπλωματικής προσπάθειας».

Active Radio