Μπορεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μην έχει δημοσιοποιήσει την απόφασή του να προχωρήσει στην παύση του Γενικού Ελεγκτή, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να ετοιμάζει την υπεράσπισή του όταν και εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί.

Πηγές από την Ελεγκτική Υπηρεσία ανέφεραν στον «Φ» ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έχει ομάδα από τρεις γνωστούς δικηγόρους και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ακόμα δύο να ενταχθούν στην ομάδα. Η γραμμή υπεράσπισης, όπως μας αναφέρθηκε, θα βασίζεται στην προσωπική εμπλοκή του Προέδρου Αναστασιάδη μέσω του δικηγορικού του γραφείου. Στο Δικαστήριο θα ζητηθεί η προσκόμιση φακέλων ώστε να αποδειχθεί ότι η προσπάθεια παύσης αποσκοπεί στον εμποδισμό του Γενικού Ελεγκτή από το να έχει πρόσβαση στους φακέλους πολιτογραφήσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θέματα σύγκρουσης συμφέροντος από τον Γενικό Ελεγκτή θα εγερθούν για τον Γενικό Εισαγγελέα όπως και για τον Βοηθό. Όπως μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ίσως αυτή να είναι τελικά η μόνη οδός για να πέσει φως στα θέματα πολιτογραφήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσκόπηση «Φ»: 84% των πολιτών ζητούν να παραδοθούν οι φάκελοι στον Οδυσσέα

Από πλευράς του ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον «Φ» ανέφερε ότι ο Γενικός Ελεγκτής υπερέβη τα όρια. Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο υπάρχει απόφαση για παύση του Γενικού Ελεγκτή, απάντησε «δεν γνωρίζω», σημειώνοντας πως εάν και όταν ληφθεί απόφαση από τον Πρόεδρο θα ανακοινωθεί.  «Αδιαμφισβήτητα έχει υπερβεί τα όρια, και συνταγματικά, και άλλα», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος συμπληρώνοντας ότι «είναι επίσης αδιαμφισβήτητο ότι ο Γενικός Ελεγκτής είναι μέρος του πολιτικού παιχνιδιού». Μαρτυρία, τόνισε, είναι ο Προϋπολογισμός και όσα ανεπίτρεπτα συνέβησαν.

Ερωτηθείς γιατί η Κυβέρνηση δεν δίνει φακέλους στην Ελεγκτική Υπηρεσία απάντησε ότι «σε τέτοια περίπτωση η Κυβέρνηση θα παρανομούσε από τη στιγμή που ο Γενικός Εισαγγελέας γνωμάτευσε να μη δοθούν αφού υπάρχει κίνδυνος να επηρεαστεί η έρευνα της Ερευνητικής Επιτροπής». 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ήδη ο Γενικός Ελεγκτής έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα με τη δημοσίευση έκθεσης για τη Wargaming, μια εταιρεία που κάνει περήφανη την Κύπρο στο εξωτερικό. «Κινδυνεύουν να φύγουν επενδυτές λόγω παραπλανητικών εκθέσεων του Γενικού Ελεγκτή», είπε. «Ούτε απατεώνες ούτε κλέφτες είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι για πολιτικούς λόγους στιγματίστηκαν», πρόσθεσε. Εξήγησε ότι λόγω των κακόβουλων δημοσιευμάτων δυσκολεύονται να κάνουν πράξεις.