«Αυτοί που ήθελαν να κρατήσουν την Τουρκία εκτός εξίσωσης στην Μεσόγειο, τώρα έμειναν οι ίδιοι εκτός παιχνιδιού», υποστηρίζει ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι θα ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες στις περιοχές που περιλαμβάνει η ‘συμφωνία’ της χώρας του με τη Λιβύη μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης.
 
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο πολλοί παίκτες προσπάθησαν να κρατήσουν την Τουρκία εκτός εξίσωσης».
 
«Τώρα, αυτοί που ήθελαν να μας κρατήσουν εμάς εκτός έμειναν οι ίδιοι εκτός παιχνιδιού. Ίσως να αποσύρθηκαν χρησιμοποιώντας ως αφορμή αυτή την κρίση. Έχουμε ήδη κάνει πολλές προετοιμασίες. Είμαστε αφοσιωμένοι στον σχεδιασμό μας. Θα προχωρήσουμε ακολουθώντας όσο το δυνατόν γίνεται το πρόγραμμά μας. Τόσο στην Μεσόγειο όσο και στην Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά από τον Ιούλιο με το γεωτρύπανο μας Φατίζ σχεδιάζουμε να κάνουμε γεώτρηση», ανέφερε.
 
Για την περιοχή που περιλαμβάνει η ‘συμφωνία’ της Τουρκίας με τη Λιβύη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η διαδικασία ξεκίνησε και η τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) έχει υποβάλει την πρώτη αίτηση για έρευνα. «Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ξεκινήσει η πρώτη δραστηριότητα σεισμικής έρευνας».
 
Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ