Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου έχοντας συναίσθηση του σοβαρού και  μεγάλου προβλήματος που υπάρχει στη χώρα μας, με την εξάπλωση του Κορωνοιού επηρεάζοντας όλες τις μερίδες πληθυσμού, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τα θέματα της ευημερίας και προστασίας των ζώων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα καταφύγια των εθελοντών ευρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, κάποια κλείνουν τις πόρτες τους και λόγω της απαγόρευσης των αεροπορικών πτήσεων σταματούν και οι προγραμματισμένες ή μη υιοθεσίες σκύλων και γάτων στο εξωτερικό.
 
Επίσης αρχίζει και είναι έντονο το πρόβλημα με τη σίτιση γάτων και σκύλων εφόσον αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες που ήταν χώροι από τους οποίους είτε κάποια ζώα έβρισκαν τροφή είτε παραχωρείτο τροφή στους εθελοντές για να ταίσουν τα αδέσποτα ζώα, τώρα μένουν όλα νηστικά και πεινασμένα.
 
Έχοντας λοιπόν υπόψη αυτή την κατάσταση το Κόμμα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και καλεί όλους τους φιλόζωους, φιλοζωικές οργανώσεις και καταφύγια όπως άμεσα να αποστείλουν τις άμεσες ανάγκες τους που μπορεί να είναι τροφές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή ακόμα και έλλειψη εθελοντών.
 
Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου έχει ήδη επικοινωνήσει με μεγάλη εταιρεία στην Κύπρο η οποία διακινεί τροφές για κατοικίδια με σκοπό να διαθέσουν – δωρίσουν μεγάλες ποσότητες τροφών για τα ζώα.
 
Τέλος κάνει έκκληση σε όλο τον κόσμο, όποιος μπορεί, να τοποθετήσει ξηρή τροφή μαζί με νερό για τα αδέσποτα γατάκια και σκυλάκια, σε πλατείες ή σε άλλα σημεία στις γειτονιές και πάρκα, νοουμένου ότι δεν θα προκαλέσουμε οχληρία η οποία θα προξενήσει αντιδράσεις, πράγμα που απευχόμαστε. Εάν υπάρχει και τροφή ανθρώπινη χωρίς κόκκαλα και μπαχαρικά θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί. (Αποφεύγουμε πατάτες, ντομάτες, γαλακτοκομικά προιόντα και ωμά κρέατα και ψάρια).
 
«Ας βρούμε την ανθρωπιά μας αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι μας και ας σκεφτούμε με την καρδιά και με ενσυναίσθηση για όλο τον αδύναμο κόσμο που μας χρειάζεται και για τα αδέσποτα ζωάκια. Παρακαλούμε όπως το φαγητό και το νερό να τοποθετείται στους χώρους πάνω σε ασημόχαρτο είτε σε πλαστικά δοχεία για να διατηρήσουμε τους χώρους καθαρούς», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: Philenews