Τριάντα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού ανακοίνωσαν σήμερα οι ειδικοί της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας, στην καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φτάνει τα 426, περιλαμβανομένων και των 10 στις Βρετανικές Βάσεις.
 

Όπως ανακοινώθηκε, 33 άτομα που νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό, αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο. Στα θετικά της ημέρας, καταγράφεται η αποσωλήνωση ενός ακόμα ατόμου, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Στο μεταξύ, 525 δείγματα για εξέταση για κορωνοϊό λήφθηκαν αυτές τις μέρες από δημότες της Αραδίππου, ύστερα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή. Στην άλλη εστία μόλυνσης, δηλαδή την Πάφο, εκατόν ογδόντα έξι πολίτες υποβλήθηκαν σήμερα σε δειγματοληψία για τη διενέργεια  ανιχνευτικών ελέγχων (tests) RNA προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στην πρώην οικία Επάρχου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. 

Στην Πάφο τέθηκε σε λειτουργία σήμερα και το νέο Κέντρο Βραχήλειας Νοσηλείας.

Σε μια άλλη εξέλιξη προσγειώθηκε γύρω στις 20.10 το βράδυ στο Αεροδρόμιο Λάρνακας το αεροσκάφος A-320 της Aegean, με νηολόγιο SX-DGZ, φορτωμένο με 17 τόνους προστατευτικού ιατρικού υλικού για τις ανάγκες της Κύπρου μετά από μαραθώνια πτήση συνολικά 18.000 χιλιομέτρων προς και από την Κίνα.

Την ίδια ώρα διευκρινίσεις δίνουν μέσω ανακοίνωσής τους οι Υπουργοί Εξωτερικών και Μεταφορών για πτήση επαναπατρισμού φοιτητών από Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε διευκρινίσεις προέβη και η Αστυνομία, για την εφαρμογή των διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας που αφορούν τη λειτουργία βιομηχανιών και επιχειρήσεων σε συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ προχώρησε σε 12 ώρες σε 181 καταγγελίες προσώπων και 18 υποστατικών για παραβίαση διαταγμάτων.
 
Καταληκτικά το Υπουργείο Υγείας υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας και τον συντονισμό του Προέδρου της Αρχής, Καθηγητή Χρίστου Ν. Σχίζα, προχώρησε στην υλοποίηση της Εθνικής Πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Υγείας για ενδονοσοκομειακή και εξ αποστάσεως παρακολούθησης περιστατικών COVID-19.

Tα σημαντικότερα θέματα του Σαββάτου 4/04

Πηγή: philenews