Μια βδομάδα από τη δολοφονία του 55χρονου Θανάση Καλογεροπούλου και οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού βρίσκονται σε καλό στάδιο σε ό,τι αφορά τη εξιχνίαση της υπόθεσης. Έχουν στα χέρια τους, τους δύο υπόπτους 41 και 44 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι τελούν υπό οκταήμερη κράτηση, ενώ επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να φτάσουν στα ίχνη του δεύτερου εκτελεστή και συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας, καθώς και άλλων συνεργών.

Υπό στενό κλοιό αναμένεται να τεθεί ο 44χρονος ύποπτος, ο οποίος φέρεται να φιλοξενούσε στην έπαυλή του, τους τελευταίους 2 μήνες τον 41χρονο από την Πάφο. Μαρτυρίες της ανακριτικής ομάδας, τον θέλουν να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση. Ο 44χρονος δήλωσε κουρασμένος και δεν θέλησε να δώσει κατάθεση μετά τη σύλληψή του, ενώ αρνήθηκε ανάμειξη. Προφορικά μόλις συνελήφθη αποκάλυψε ότι είχε συναντηθεί με τον Καλογερόπουλο, δέκα ημέρες πριν τη δολοφονία του για να συζητήσουν για θέματα τζόγου. Ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού έλαβαν χθες κατάθεση από τους δύο υπόπτους, οι οποίοι ωστόσο τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής.

Μπορεί ο 44χρονος να μη θέλησε να δώσει κατάθεση, ωστόσο, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης φανερώνουν ανάμειξή του στην υπόθεση. Αρχικά, η μοτοσικλέτα διαφυγής των εκτελεστών όπως και αυτοκίνητο ενοικιάσεως, καταγράφηκαν την προηγούμενη ημέρα του φόνου να φεύγουν από την έπαυλη του, προς τον αυτοκινητόδρομο και να μεταβαίνουν στον χωματόδρομο στη Γερμασόγειας οπού σημειώθηκε ο εμπρησμός του οχήματος. Εκεί άφησαν τη μοτοσικλέτα και μετά από μερικά λεπτά, αναχώρησαν μόνο με το αυτοκίνητο. Μισή ώρα μετά τη δολοφονία του Καλογερόπουλου, οι δύο εκτελεστές καταγράφηκαν να επιβαίνουν στην μοτοσικλέτα, η οποία έφθασε στον κυκλικό κόμβο Ζυγίου, κι έκανε επανάστροφή με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Άλλο κλειστό κύκλωμα καταγραφεί τη μοτοσικλέτα με τους δύο εκτέλεσες να εισέρχονται στον χωματόδρομο που καταλήγει στην έπαυλη του 44χρονου. Επίσης, υπάρχει προφορική μαρτύρια που εμπλέκει τον 44χρονο και συγκεκριμένα ότι γνώριζε για την εγκληματική πράξη, για τον σχεδιασμό της και την εκτέλεση της.

Οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν εντοπιστεί το πιο πάνω όχημα ενοικιάσεως ενώ έχουν στα χέρια τους μαρτυρία με την περιγραφή ενός προσώπου ο οποίος φαίνεται να είναι ο δεύτερος εκτελεστής. Πρόκειται για τον άνδρα που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα από την έπαυλη μέχρι τη Γερμασόγεια, ο οποίος περιγράφεται νεαρός, λεπτός με μαύρα μαλλιά. Από την άλλη, σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο οδηγός του οχήματος ενοικιάσεως περιγράφεται ως μεγαλύτερος άνδρας με άσπρα γένια.

Υπό το μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου έχουν τεθεί τα πειστήρια που εντοπίστηκαν τόσο στην έπαυλη του 44χρονου αλλά και στην κατοικία του 41χρονου στην Πάφο. Πρόκειται για αριθμό πακέτων σύνδεσης κινητών τηλεφώνων, δύο καταγραφικά κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης και μεγάλο χρηματικό ποσό. Ένα σημαντικό στοιχείο αποτελούν τα καταγραφικά, καθώς από εκεί θα διαφανούν οι πιθανές κινήσεις των δύο υπόπτων, καθώς και άλλων προσώπων που μετέβησαν στην έπαυλη. Οι ανακριτές της υπόθεσης πιστεύουν ότι ακόμα και στοιχεία που έχουν διαγραφεί είναι δυνατό να ανακτηθούν.

Θα γίνει και άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των τηλεφώνων των δύο υπόπτων, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν με ποια πρόσωπα μίλησαν πριν και μετά τον φόνο όπως και οι κινήσεις τους. Στην κατοικία του 41χρονου από την Πάφο, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ρούχα, κινητό τηλέφωνο, δύο τηλεσκοπικοί φακοί και αρκετά καπέλα τύπου τζόκεϊ, όπως αυτό που φαίνεται να φορούσε ο οδηγός της μοτοσικλέτας.