Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την εκτέλεση του Θανάση Καλογερόπουλου, η οποία διεπράχθη το πρωί της περασμένης Δευτέρας, στην παραλιακή περιοχή της Γερμασόγειας, μπροστά στα μάτια δεκάδων ανυποψίαστων πολιτών.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού έχουν προχωρήσει το απόγευμα του Σαββάτου στη σύλληψη δύο υπόπτων, ηλικίας 41 και 44 ετών, αντίστοιχα. Μάλιστα, εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ο 41χρονος ύποπτος είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας και ο εκτελεστής που πυροβόλησε με πιστόλι τον Καλογερόπουλο.

Από την άλλη, προσπαθούν να ξεδιαλύνουν τον ρόλο που είχε ο 44χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που φιλοξενούσε τον 41χρονο για δύο μήνες στην έπαυλή του. Μετέβη μαζί του για να μεταφέρουν την μοτοσικλέτα στο σημείο του εμπρησμού ενώ μετά τον φόνο οι εκτελεστές πήγαν στην κατοικία του.

Η ανακριτική ομάδα επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για να φτάσει στα ίχνη του συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας και δεύτερου εκτελεστή, όπως επίσης και άλλων προσώπων που εμπλέκονται αλλά και για το ποιος είναι ο ιθύνων νους πίσω από την δολοφονία του Καλογερόπουλου. Δεν αποκλείεται μάλιστα το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων σε σχέση με την υπόθεση, ενώ οι έρευνες θα επεκταθούν και στις Κεντρικές Φυλακές.

Για την ώρα ωστόσο το κίνητρο πίσω από την εκτέλεση παραμένει γρίφος. Από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού προκύπτει επίσης το συμπέρασμα ότι ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η εκτέλεση της δολοφονίας του θύματος έγινε στην έπαυλη του 44χρονου.

Ενδεικτική η αναφορά του ανακριτή της υπόθεσης, ο οποίος προΐσταται και της ανακριτικής ομάδας, Κώστα Μιχαήλ, για την εμπλοκή του 44χρονου. «Υπάρχει πληροφοριοδότης, ο οποίος ανέφερε προφορικά, για την ώρα, ότι ο 44χρονος είναι πρόσωπο που γνώριζε για την εγκληματική πράξη, για τον σχεδιασμό της και την εκτέλεσή της».

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Δικαστηρίου για τα υπό διερεύνηση αδικήματα της συνωμοσίας για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλων όπλων, κατηγορίας Α κα Β, κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών, εμπρησμού και κλοπής αυτοκινήτου. Οι δύο φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και συνοδευόμενοι από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου.

Έξω από το κτήριο βρίσκονταν οικεία πρόσωπα του Καλογερόπουλου ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας προκλήθηκε ένταση και αναστάτωση. Συγκεκριμένα κατά την αναχώρηση του οχήματος μεταγωγών της Αστυνομίας , φίλοι του θύματος προπηλάκισαν τους υπόπτους και πέταξαν διάφορα αντικείμενα προς το όχημα.

Τους «έκαψαν» τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης

Με μεθοδικότητα και επιμονή, μελετήθηκαν δεκάδες κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, που όπως δείχνουν είναι και αυτά που συμπλήρωσαν πολλά κομμάτια από το παζλ.

Όπως διαπιστώνεται, οι δύο εκτελεστές έκαναν λάθη και δεν υπολόγισαν σωστά ότι οι κινήσεις τους θα καταγραφούν και θα γίνουν αντιληπτές από πολίτες.Μπορεί ο στόχος τους να επιτεύχθηκε, ωστόσο 5 ημέρες μετά φόρεσαν χειροπέδες.

Από τις εξετάσεις στα κυκλώματα παρακολούθησης εντοπίστηκε αρχικά από πού είχε κλαπεί το όχημα που χρησιμοποίησαν για τον φόνο. Επίσης, από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι κατά τον μήνα Οκτώβριο είχαν κλαπεί 5 πινακίδες εγγραφής από οχήματα ίδιας μάρκας και ίδιου τύπου, με αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», σε μια περίπτωση κλοπής πινακίδας οχήματος, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατέγραψε τον δράστη να φτάνει στο σημείο με όχημα τύπου mazda demio, ενώ είχε τον ίδιο σωματότυπο με τους υπόπτους.

Η φωτογραφία που πρόδωσε τον εκτελεστή

Η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα με τους δύο εκτελεστές, έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς πολίτες έδωσαν διάφορες πληροφορίες σε σχέση με τον οδηγό αφού έφερε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία μοιάζουν με τον 41χρονο ύποπτο.

Πληροφορία που δόθηκε στις Αρχές, ανέφερε ότι ο 41χρονος φέρεται να είναι το πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του Καλογερόπουλου, είχε στην κατοχή του την μοτοσικλέτα ενώ πρόσφατα μετακόμισε σε έπαυλη στην περιοχή της Σκαρίνου.

Την προηγούμενη ημέρα του φόνου οι ύποπτοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, μετέβησαν στον χωματόδρομο που σημειώθηκε ο εμπρησμός του οχήματος μετά τον φόνο και μερικά λεπτά μετά αναχώρησαν μόνο με το αυτοκίνητο. Όπως προκύπτει, φέρεται να είναι οι δύο ύποπτοι οι οποίοι άφησαν την μοτοσικλέτα εκεί για να την χρησιμοποιήσουν την επομένη οι εκτελεστές, ως μέσο διαφυγής.

Επίσης, από άλλα βίντεο διαπιστώνεται ότι η μοτοσικλέτα και ένα όχημα αναχωρήσαν από την περιοχή της Σκαρίνου και από δρόμο που οδηγεί στην έπαυλη του 44χρονου υπόπτου.
Οι δύο εκτελεστές καταγράφηκαν μισή ώρα μετά τον φόνο να επιβαίνουν της μοτοσικλέτας, η οποία έφθασε στον κυκλικό κόμβο Ζυγίου και εκανε επαναστροφή με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Λίγα λεπτά αργότερα, κλειστό κύκλωμα καταγράφει τον οδηγό να καλύπτει το πρόσωπο του με μαύρο ύφασμα.

Εικάζεται από τις Αρχές ότι ο οδηγός έχασε το καπέλο που φορούσε. Επίσης, άλλο κλειστό κύκλωμα καταγράφει την μοτοσικλέτα με τους δύο εκτελεστές να εισέρχονται στο δρόμο που καταλήγει στην έπαυλη του 44χρονου. Πέραν των κλειστών κυκλωμάτων, οι ανακριτές εξασφάλισαν μαρτυρίες από πολίτες που είδαν του δύο δράστες να κινούνται με την μοτοσικλέτα.

Ξυρίστηκε και άφησε τεκμήρια

Όπως πληροφορείται ο «Φ», προχθές το Σάββατο λήφθηκε νέα πληροφορία η οποία ανέφερε ότι ο 41χρονος ύποπτος είχε επιστρέψει στην κατοικία του στην Πάφο και είχε ξυριστεί. Την ίδια ημέρα μέλη της Δύναμης μετέβησαν στην οικία του υπόπτου και προχώρησαν στη σύλληψή του καθώς καταζητείτο για υπόθεση εμπρησμού στη Λάρνακα.

Ο ύποπτος είχε ξυριστεί ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του εντοπίστηκαν σε νιπτήρα του σπιτιού αρκετές ξυρισμένες τρίχες. Επίσης, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ρούχα, κινητό τηλέφωνο, τηλεσκοπικοί φακοί και καπέλα τύπου τζόκεϊ, όπως αυτό που φαίνεται να φορούσε ο οδηγός της μοτοσικλέτας.

Να σημειωθεί ότι πληροφοριοδότης σε προφορική του μαρτυρία ανέφερε ότι ο 44χρονος ιδιόκτητης της έπαυλης, φιλοξενούσε τον 41χρονο τους τελευταίους δύο μήνες και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα ο πληροφοριοδότης ανέφερε ότι ο 44χρονος γνώριζε ότι o 41χρονος θα προέβαινε σε εγκληματική πράξη.

Συνάντηση 10 μέρες πριν με τον Καλογερόπουλο

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά στο Δικαστήριο ότι ο 44χρονος είπε σε αστυνομικό ότι γνώριζε τον Καλογερόπουλο και πως είχε συναντηθεί μαζί του 10 ημέρες πριν τον φόνο. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι μίλησαν για δουλειές και συγκεκριμένα ότι αφορούσαν τον τζόγο. Είπε ακόμη ότι στη συνάντηση υπήρχαν και άλλα δύο πρόσωπα τα οποία κατονόμασε.

Πέραν των πιο πάνω, ο 44χρονος ισχυρίστηκε ότι μεταξύ των ημερομηνιών 27-31 Οκτωβρίου, απουσίαζε με τη σύζυγο του και διέμενε σε άλλο χώρο.

Ο 44χρονος δεν έδωσε κατάθεση μετά την σύλληψή του, καθώς ισχυρίστηκε ότι ήταν κουρασμένος ωστόσο αρνήθηκε ανάμειξη .

Σε ότι αφορά τον 41χρονο, αρνήθηκε ν’ απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση που του υποβλήθηκε από τους ανακριτές.

Οι ανακριτές αναμένεται να ελέγξουν τα καταγραφικά που παραλήφθηκαν από την έπαυλη του 44χρονου τα οποία ενδεχομένως να καταδείξουν τις κινήσεις των υπόπτων και άλλων προσώπων που μετέβησαν στη έπαυλη.

Σημαντικά στοιχεία αποτελούν και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των δύο υπόπτων καθώς από εκεί θα διαπιστωθούν οι κινήσεις του και επικοινωνίες που είχαν μεταξύ τους καθώς και με άλλα πρόσωπα.