Με τα υπό διερεύνηση αδικήματα της συνωμοσίας για διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης, κατοχής, μεταφοράς και χρήσης όπλου κατηγορίας Α και Β, εμπρησμού και κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι δύο ύποπτοι σε σχέση με την μαφιόζικη εκτέλεση του Θανάση Καλογερόπουλου.

Η αίτηση προσωποκράτησης των δύο υπόπτων δεν αναγνώστηκε με τον δικηγόρο του δεύτερου υπόπτου να προβαίνει σε ερωτήσεις για συγκεκριμένα ζητήματα.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος του 2ου ρώτησε τον εξεταστή της υπόθεσης, Κώστα Μιχαήλ, για το πώς συνδέεται ο πελάτης του με τον πρώτο ύποπτο και αν η Αστυνομία κατέχει μόνο τη μαρτυρία ότι τον φιλοξενούσε στην οικία του. Ο ανακριτής ανάφερε ότι ο 44χρονος ύποπτος φιλοξενούσε τους τελευταίους δύο μήνες τον 41χρονο (1ο ύποπτο), τονίζοντας ότι ο 44χρονος δεν δίνει κατάθεση για να ξεκαθαρίσει τη θέση και τον ρόλο του.

Σύμφωνα με τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που εξασφαλίστηκαν, οι δύο εκτελεστές μετά τον εμπρησμό του οχήματος του φόνου, μετέβησαν στην οικία του 44χρονου.

Ο δικηγόρος του 44χρονου ζήτησε από τον δικαστή να αποκαλυφθεί ενώπιον του το βίντεο που καταγράφει τους εκτελεστές να πηγαίνουν στην οικία του πελάτη του. Το Δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα, αναφέροντας ότι δεν είναι της παρούσας διαδικασίας.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο 1ος ύποπτος διέμενε στην οικία του 2ου από τον Σεπτέμβριο. Ο κ. Μιχαήλ είπε συγκεκριμένα ότι υπάρχει πληροφοριοδότης, ο οποίος ανέφερε προφορικά, για την ώρα, ότι ο 44χρονος είναι πρόσωπο που γνώριζε για την εγκληματική πράξη, για τον σχεδιασμό της και την εκτέλεση της.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο δικηγόρος ρώτησε τον εξεταστή για τον αριθμό των καταθέσεων που αναμένεται να ληφθούν, με τον εξέταση να αναφέρει ότι μπορεί να είναι από 10 μέχρι 99 καταθέσεις.

Ο δικηγόρος είπε ότι δεν υπάρχει μαρτυρία που να δικαιολογεί την κράτηση του πελάτη του για περίοδο οκτώ ημερών.

«Το 10 ή 99 καταθέσεις δείχνει πως δεν υπάρχει κατεύθυνση. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που είναι μονό πληροφορίες και δεν υπάρχει μαρτυρία σύνδεσης, δεν είμαστε εδώ για να πιθανολογεί το δικαστήριο και η αστυνομία. Με ενοχλεί να ακούω ότι ο πελάτης μου θα είναι μέσα για οκτώ ημέρες επειδή υπολείπονται δέκα ή 99 καταθέσεις.

Ο Δικαστής ανέφερε ότι σύμφωνα με την αίτηση της Αστυνομίας, έχουν εντοπιστεί σε σκουπίδια στην οικία του 44χρονου, ενδύματα, πακέτα κινητής τηλεφωνίας και καταγραφή κλειστών κυκλωμάτων.

Ανέφερε ακόμη ότι ο 44χρονος είχε συνάντηση με το θύμα πριν 10 ημέρες όπου συζήτησαν για δουλειά και συγκεκριμένα για θέματα τζόγου.

«Ατυχής η τοποθέτηση του ανακριτή για τη λήψη καταθέσεων και συγκεκριμένα η έκφραση από 10 μέχρι 99 καταθέσεις», ανάφερε ο δικαστής

Σημείωσε επίσης ότι θεωρεί πως είναι αναγκαία η κράτηση των δύο υπόπτων. Αναζητούνται τεκμήρια όπως η μοτοσικλέτα, οι κλοπιμαίες πινακίδες, ρούχα, τεκμήρια καθώς και τα όπλα του φόνου. Επίσης, προγραμματίζονται τέσσερις έρευνες.

Η περίοδος οκτώ ημερών που ζητάει η Αστυνομία για να προβεί σε όλες αυτές τις ενέργειες, είναι δικαιολογημένη.