«Μίλησαν» και «έκαψαν» τους δύο υπόπτους τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης περιοχών της επαρχίας Λεμεσού και της επαρχίας Λάρνακας, τα οποία παραλήφθηκαν και μελετήθηκαν με μεγάλη προσοχή από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, συμπληρώνοντας σημαντικά κομμάτια του πάζλ της μαφιόζικης εκτέλεσης του Θανάση Καλογερόπουλου.

Για την ώρα, οι αστυνομικές Αρχές έχουν στα χέρια τους τους δύο υπόπτους, 41 και 44 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι τέθηκαν υπό 8ήμερη κράτηση, ενώ αναζητούν τον δεύτερο εκτελεστή και συνεπιβάτη στη μοτοσικλέτα. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τους ανακριτές της υπόθεσης να κρατάνε για την ώρα τα χαρτιά τους κλειστά, αφού αναζητούν τον δεύτερο εκτελεστή. Πρόκειται για πρόσωπο που έφτασε στην έπαυλη του 44χρονου στην Σκαρίνου, μετά τη διάπραξη του φόνου και το οποίο καταγράφεται από κλειστά κυκλώματα της περιοχής.

Οι πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, έχουν καταγράψει τους δύο ύποπτους να μετέφεραν και να άφησαν την προηγούμενη ημέρα του φόνου, δηλαδή την Κυριακή (29/10), τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των δύο εκτελεστών. Πρόκειται για το σημείο του εμπρησμού του οχήματος που χρησιμοποίησαν για να μεταβούν οι δράστες στο σημείο του φόνου και ακολούθως να διαφύγουν. Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι και η αναφορά που έγινε στο Δικαστήριο, ότι τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 29 και 30 Οκτωβρίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο 41χρονος ύποπτος φαίνεται να ξυρίστηκε προτού συλληφθεί από τα μέλη της ΥΚΑΝ Αρχηγείου, στην οικία του Πάφο. Μάλιστα, κατά την έρευνα στην οικία του οι ανακριτές έχουν εντοπίσει σημαντικά τεκμήρια όπως ένα καπέλο το οποίο ομοιάζει με αυτό που φορούσε ο οδηγός της μοτοσικλέτας, τρίχες και άλλα αντικείμενα.

Σε δηλώσεις του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού το μεσημέρι της Κυριακής (5/11) ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανάφερε ότι και για τους δύο υπόπτους έχει προκύψει μαρτυρία, η οποία δημιουργεί εύλογες υπόνοιες ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι, οι δύο ύποπτοι έχουν τεθεί υπό κράτηση για περίοδο 8 ημερών. Κληθείς να απαντήσει εάν έχει ξεκαθαρίσει ο ρόλος των δύο υπόπτων, είπε ότι «από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις φαίνεται ότι ο 41χρονος ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας την οποία είχαμε δώσει στη δημοσιότητα, ενώ ο 44χρονος βάσει μαρτυρίας, φαίνεται να συνδέεται με τον 41χρονο και να ερευνάται το ενδεχόμενο της συνομωσίας προς διάπραξη φόνου εκ προμελέτης και τα υπόλοιπα».

Σε σχέση με τον 44χρονο, και εάν αυτός είναι ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας ο κ. Κυριάκου απόκλεισε το ενδεχόμενο αυτό. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει μαρτυρία ότι ο 41χρονος διέμενε του τελευταίους δύο μήνες στην έπαυλη του 44χρονου στην Σκαρίνου. Από αυτό διαπιστώνεται ότι η μαφιόζικη εκτέλεση οργανώθηκε στο σπίτι του 2ου υπόπτου.

«Από την πρώτη στιγμή είχαν παραληφθεί κλειστά κυκλώματα τόσο από τη διαφυγή των υπόπτων όσο και από την περιοχή του φόνου που διαπράχθηκε ο φόνος. Ανοίξαμε την ακτίνα μας σε πολύ μεγάλη απόσταση και εντοπίσαμε τους δύο δράστες στην περιοχή Ζυγίου αλλά και να καταλήγουν σε μια απόμερη περιοχή που οδηγεί στην οικία του 44χρονου», σημείωσε ο κ. Κυριάκου. Σε σχέση με τα όπλα που αναζητούνται, πέραν από τα δύο του φόνου που εντοπίστηκαν καμένα στο όχημα, ο κ. Κυριάκου είπε ότι ενδεχομένως να είχαν και άλλα όπλα στην κατοχή τους.