O Νίκος Χριστοδουλίδης καταγγέλει πρωτοφανείς και απαράδεχτες καταστάσεις στην προεκλογική εκστρατεία, επειδή κάποιοι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο «θα σκοράρουν» έναντι πολιτικών τους αντιπάλων. Σχολιάζει τα όσα έχουν δει το φως σε σχέση με μηνύματα με τον Μανώλη Κυριάκου και τις αναφορές του έναντι πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων. Αποδίδει το όλο συμβάν σε ψηφοθηρικούς λόγους και σε προσπάθεια αποδόμησής του, αφήνοντας ξεκάθαρους υπαινιγμούς προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Υποδεικνύει πώς κάποιοι αντί να δώσουν απαντήσεις για σοβαρά ζητήματα που  αντιμετωπίζει η κοινωνία και απαιτεί απαντήσεις, όπως οι χρηματοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων από πολιτογραφηθέντες, οι παρακολουθήσεις, για επικίνδυνες προτάσεις περί συνταγματικής αναθεώρησης, καταβάλλουν προσπάθεια, προκειμένου να επικρατήσει η πολιτική της κλειδαρότρυπας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Ο υποψήφιος μιλά για λάσπη και κακοήθειες, προσθέτοντας πως αποφεύγει συνειδητά να μπει σε μια συζήτηση που υποβαθμίζει -όπως λέει- τον πολιτικό διάλογο. Διαμηνύει πως όλα αυτά καταγράφονται και αν χρειαστεί θα μιλήσει συγκεκριμένα για να προστατεύσει τρίτα πρόσωπα που επηρεάζονται. Δηλώνει ακόμα πως πολλοί είναι αυτοί που τον έχουν παροτρύνει να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία, ωστόσο, όπως λέει, αυτή την στιγμή δεν θεωρεί ότι θα πρέπει να μπει σε αυτή τη διαδικασία, τονίζοντας πως έχει θέσει πολύ πιο σοβαρές προτεραιότητες στον αγώνα του.  

– Θέλω να ξεκινήσουμε με το σχόλιό σας σε σχέση με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε μηνύματα που ανταλλάξετε με τον Μανώλη Κυριάκου. Δεν νιώθετε ότι οφείλετε μια συγγνώμη σε όλους όσους πήρε η μπάλα, που ήταν για κάποιους σαρωτικά προσβλητικά; Παράδειγμα η αναφορά σας στο πρόσωπό μου…. Γιατί επιλέγετε τη σιωπή;

– Έχω ήδη τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα. Συμβαίνουν πρωτοφανείς και απαράδεκτες καταστάσεις και επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, νομίζοντας κάποιοι ότι «σκοράρουν» πολιτικά εις βάρος των αντιπάλων τους, κατά τη γνώμη μου δεν σταθμίζουν σωστά ή δεν θέλουν να σταθμίσουν σωστά τις επιπτώσεις όχι μόνο στη δημόσια ζωή αλλά και στη συνολική εικόνα της χώρας μας ως σύγχρονης δημοκρατίας. Πραγματικά λυπάμαι πολύ που για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, όπως όλοι εξάλλου το έχουμε δει, γίνονται όλα αυτά. Συνειδητά επιλέγω και θα συνεχίσω να το πράττω, να μη συζητώ δημόσια θέματα που άπτονται της ιδιωτικής, οικογενειακής ζωής ή ιδιωτικές επικοινωνίες του οποιουδήποτε με τον οποιονδήποτε και σε κάθε μορφή, ακόμα και αν παρουσιάζονται με τρόπο αποσπασματικό για να δημιουργηθούν συγκεκριμένες εντυπώσεις, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση στην οποία αναφέρεστε έχει ως στόχο, πέραν της αποδόμησής μου, και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Ώστε αντί να ασχολούμαστε με τα σημαντικά και σοβαρά για τα οποία ποτέ δεν δόθηκαν απαντήσεις, όπως οι χρηματοδοτήσεις από πολιτογραφηθέντες προς πολιτικά κόμματα, θέματα παρακολουθήσεων που πλήττουν και την εικόνα μας διεθνώς αλλά επίσης προκαλούν το φόβο στους πολίτες, καθώς και ζητήματα σχετικά με πολιτικά επικίνδυνες και αντισυνταγματικές προτάσεις που ακούστηκαν πρόχειρα και απροετοίμαστα για αναθεώρηση Συντάγματος, προσπαθούν ορισμένοι να επικρατήσει η πολιτική της κλειδαρότρυπας.

Οφείλω να παραμείνω υπεράνω όλων αυτών των αποπροσανατολιστικών τακτικών, εφόσον, όπως έχω επαναλάβει αρκετές φορές, ο στόχος μου είναι η προετοιμασία μιας σοβαρής, βάσει καλού σχεδιασμού, αποτελεσματικής διακυβέρνησης για να αντιμετωπισθούν όλες οι μεγάλες προκλήσεις που ταλανίζουν την κοινωνία, και η ενότητα της επόμενης ημέρας των εκλογών που απαιτείται για την επίτευξη των σκοπών μας. Θέλω μάλιστα να τονίσω ότι εάν ο λαός μού δώσει την εντολή, θα τείνω χείρα συνεργασίας προς όλους, αφήνοντας πίσω όλα αυτά.

– Νιώθετε την ανάγκη να πείτε ένα mea culpa; Να ζητήσετε μια συγγνώμη από κάποιους ανθρώπους; Γίνονταν πολύ σοβαρές αναφορές σε κάποια μηνύματα έναντι κάποιων ανθρώπων…

 – Αντιλαμβάνομαι τι λέτε και γι’ αυτό εξάλλου έχω εκφράσει ήδη τη λύπη μου για αυτούς που έμμεσα εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία χωρίς να φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη.

– Δεν μπορώ να μη σας ζητήσω να μου σχολιάσετε τη φράση: «Μου λένε διάφοροι ότι ο Φρίξος πλέον είναι ήδη…». Σχολιάζατε ένα δικό μου ρεπορτάζ. Τι είναι λοιπόν πλέον ο Φρίξος για εσάς;

– Η διαχρονική μου άποψη για τον Φρίξο είναι πως πρόκειται για έναν εξαίρετο επαγγελματία δημοσιογράφο που πολλές φορές συμφωνώ με τα γραφόμενα και τις αναλύσεις του, και κάποιες άλλες διαφωνώ.

– Τι ανάγκη έχει ένας υποψήφιος με τη δική σας δυναμική, που δηλώνετε ότι θέλετε να φέρετε το καινούριο, τους ψεύτικους λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης; 

– Έχω ήδη καλύψει το θέμα επαρκώς με την απάντησή μου στην πρώτη σας ερώτηση. Συνειδητά δεν εμπλέκομαι σε ένα διάλογο που αναπαράγει φαινόμενα που ξεφεύγουν ακόμα και δημοκρατικών αρχών, τις οποίες όλοι οι πολίτες, θεωρώ, έχουμε υποχρέωση να διαφυλάττουμε.  

– Επηρέασε τη σχέση σας με κάποιους ανθρώπους η όλη ιστορία; Είδαμε να γίνονται αναφορές και σε ανθρώπους όπως τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Άθω Αντωνιάδη. Δύο πλέον συνεργάτες και υποστηριχτές σας…

– Προφανώς αυτός ήταν ένας από τους στόχους. Δεν επηρέασε σε κανένα απολύτως βαθμό. Αντιθέτως θα έλεγα. Διότι η συνεργασία μας έχει στέρεες βάσεις, που είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος διακυβέρνησης που θα ανταποκριθεί στα προβλήματα και τις απαιτήσεις των πολιτών που δικαιωματικά ζητούν ελπίδα, προοπτική, ανανέωση, κράτος δικαίου, αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς, όπως και διαφάνεια και λογοδοσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς, με προτεραιότητες τους τομείς της οικονομίας, υγείας, παιδείας, εργασίας. Σε αυτό εστιάζουμε, αυτό θεωρώ ενδιαφέρει και τον κόσμο.

– Κάνετε αναφορά σε λάσπη που δέχεστε. Είναι κάτι που αναφέρατε και στις ομιλίες σας. Είναι ένα σημείο για το οποίο το ΑΚΕΛ σάς επέκρινε ερωτώντας γιατί δεν αναφέρεστε από πού προέρχεται αυτή η λάσπη…

– Νομίζω δεν περίμενε κάποιος από μένα να μάθει για τη λάσπη και τις κακοήθειες. Είμαστε όλοι καθημερινοί μάρτυρες. Επιλέγω να μην αναφέρομαι σε συγκεκριμένα περιστατικά για να μην υποβαθμίσω περισσότερο το επίπεδο του διαλόγου αλλά και της ίδιας της προεκλογικής εκστρατείας. 

– Προφανώς το ΑΚΕΛ εννοεί ότι τη λάσπη τη δέχεστε από τον ΔΗΣΥ αλλά αποφεύγετε σκοπίμως να τον κατονομάσετε…

– Θεωρώ πως όλοι έχουν παρατηρήσει ότι γενικότερα η έντονη κριτική έχει μόνιμα τη δική μου υποψηφιότητα για αποδέκτη, από όπου και αν προέρχεται. Σε όλα αυτά απαντάμε με χαμόγελο και με αγάπη.

– Σκεφτήκατε καθόλου το ενδεχόμενο καταγγελίας στην Αστυνομία;

– Συμβουλεύομαι πάντοτε μια ομάδα έγκριτων νομικών, δίνω τεράστια σημασία στα ζητήματα που άπτονται της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και κάθε μορφής απαραβίαστου, όπως αυτό της επικοινωνίας, γνωρίζω τα δικαιώματά μου και ο κάθε πολίτης πρέπει και να τα γνωρίζει και να τα προασπίζεται. Παρόλο που με έχουν παροτρύνει να προχωρήσω σε καταγγελία εντούτοις δεν θεωρώ ότι πρέπει να ασχοληθώ περαιτέρω με το συγκεκριμένο θέμα, είναι πολύ πιο σοβαρές οι προτεραιότητες που έχω θέσει τη δεδομένη στιγμή.

– Πιστεύετε ότι πίσω από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, μπορεί να έγιναν με παρότρυνση πολιτικών σας αντιπάλων;

– Το ότι συζητούμε τόση ώρα γύρω από το πρόσφατο ατυχές συμβάν αποδεικνύει αυτό που σας είπα από την πρώτη μου απάντηση. Στόχος είναι η αποδόμησή μου αλλά και ο αποπροσανατολισμός της δημόσιας συζήτησης. Την ώρα που 4 μήνες πριν τις εκλογές εργαζόμαστε σκληρά και παρουσιάζουμε ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο, καινοτόμο πρόγραμμα και οργανωνόμαστε για προεδρικές εκλογές που προσελκύουν το ενδιαφέρον τόσων συμπολιτών μας, που μας αγκάλιασαν και έγιναν μέρος της δικής μας προσπάθειας, δεν έχουμε συζητήσει καθόλου για τις θέσεις μας, το διακύβευμα των εκλογών, τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας, και πολλά άλλα. Για αυτό το λόγο, επειδή δεν θα παίξω το παιγνίδι αυτό και θα μείνω προσηλωμένος στο σοβαρό μου έργο με σεβασμό στην κοινωνία θα σας πω ότι αφήνω την απάντηση στην κρίση του καθενός. Και ας μην υποτιμάμε την κρίση του κυπριακού λαού. Είναι, κατά τη γνώμη μου, αλάνθαστη.

Ούτε Κύπριος Μακρόν ούτε και νέος Μακάριος

– Ο Κύπριος Μακρόν όπως σας αποκαλούν φίλοι σας γιατί να επιλέγει παλαιοκομματικές μεθόδους που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση της κοινής γνώμης;

–  Ουδέποτε θεώρησα τον εαυτό μου ως τον Κύπριο Μακρόν όπως εσείς είπατε. Ποτέ δεν μου άρεσαν τέτοιου είδους συγκρίσεις και δεν διεκδικώ αυτό τον τίτλο. Επανέρχεστε όμως σε ένα θέμα που έχω ήδη απαντήσει. Προσωπικά δεν πιστεύω στην υπερτίμηση της δύναμης των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η πραγματική κοινωνία είναι εκεί έξω, στον κόσμο. Και αλίμονο αν εμείς που διεκδικούμε την ψήφο του λαού αναλωνόμαστε σε όλα αυτά αντί να δουλεύουμε για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Ακόμη και αν κάποτε σπαταλούσαμε χρόνο, οφείλουμε να μαθαίνουμε. Έχω επιλέξει να μένω συγκεντρωμένος στον στόχο μου. Στο πρόγραμμα διακυβέρνησής μου με τους συνεργάτες μου, στην επικοινωνία με την κοινωνία των πολιτών, και στη σοβαρή προετοιμασία για μια σοβαρή, αποφασιστική και αποτελεσματική διακυβέρνηση το 2023.

– Πολλοί σας χαρακτηρίζουν ως τον νέο Μακάριο αναφερόμενοι στη δυναμική σας. Τι απαντάτε;

 –  Προηγουμένως με αποκαλέσατε Μακρόν. Τώρα νέο Μακάριο. Οι συγκρίσεις αυτές δεν βοηθούν και είναι προτιμότερο να αποφεύγονται. Είμαι αυτός που είμαι, ο κόσμος με γνωρίζει καλά μέσα από τη δουλειά μου, πήρα τη σοβαρή απόφαση για να διεκδικήσω το ανώτατο αξίωμα του κράτους διότι πιστεύω ότι είναι η ώρα της ανανέωσης, νοοτροπιών και διαδικασιών, για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου που θα ενισχύσει την Κυπριακή Δημοκρατία, την οικονομία και τη διεθνή υπόστασή της και θα αναβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο, την καθημερινότητα του κάθε πολίτη.

Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια αυτή της οποίας αποφάσισα με τόλμη να ηγηθώ, είμαι όμως περήφανος για το πρόγραμμά μας, για την ποιότητα των συνεργατών μου που έχουν όλοι υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα και επαγγελματική κατάρτιση, έχουμε όλοι εργασθεί είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, γνωρίζουμε τις καλές πρακτικές που υιοθέτησαν τα άλλα κράτη μέλη π.χ. της ΕΕ και προχώρησαν σε τομείς όπως η εργασία, το επιχειρείν, η υγεία, η παιδεία, η πράσινη ανάπτυξη και θέλουμε να τα εφαρμόσουμε και στην Κύπρο. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό για να επαναφέρουμε την ελπίδα, για να δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά, για να καταστήσουμε την Κύπρο πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης στην περιοχή.

Πρέπει να καταπολεμήσουμε όμως τη διαφθορά με τα σύγχρονα μέσα της διαφάνειας και της ψηφιοποίησης, να έχουμε λογοδοσία και να καταβάλλουμε με αξιοπιστία κάθε προσπάθεια να επανενώσουμε την πατρίδα μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη μετανάστευση και την υπογεννητικότητα και να επανακτήσουμε, με σεβασμό σε όλες τις ευάλωτες ομάδες, την κοινωνική συνοχή. Κάνουμε μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, η οποία νομίζω ότι δεν ξαναέγινε στα κυπριακά δεδομένα- μέσα από την οποία επιχειρούμε να βάλουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο και των πολιτικών και γενικότερα της όλης προσέγγισης, μέσα από τη συμμετοχική δημοκρατία. Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος και είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και αποφασισμένος.

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας η καλύτερη συνταγή

– Θέσατε πρόσφατα θέμα οικουμενικής Κυβέρνησης, εάν εκλεγείτε. Πώς την φαντάζεστε αυτή την οικουμενική κυβέρνηση;

– Όντως είναι κάτι που έχω επεξεργαστεί ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης. Θεωρώ ότι είναι ο τρόπος για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Μέσα από τον διάλογο με την κοινωνία, ένα από τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν είναι πως οι προκλήσεις και τα προβλήματα που έχουμε ενώπιόν μας, δεν έχουν ούτε ιδεολογικό, ούτε κομματικό χαρακτήρα. Δεν επηρεάζεται διαφορετικά ένας νέος που προέρχεται από την Αριστερά, από ένα νέο που προέρχεται από τη Δεξιά, στην προσπάθεια να βρει μια ποιοτική θέση εργασίας. Όπως επίσης δεν επηρεάζεται διαφορετικά ένας αγρότης που προέρχεται από το Κέντρο, σε σχέση με ένα αγρότη που προέρχεται από τη Δεξιά, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει το υψηλό κόστος παραγωγής που προκύπτει σήμερα.

Άρα θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία και γενικότερα βλέποντας και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τα διεθνή δεδομένα, η δημιουργία μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην οποία θα συμμετέχουν άτομα από όλους τους χώρους είναι επιβεβλημένη. Χωρίς η ιδεολογία ή ο πολιτικός χώρος να είναι το κριτήριο αλλά την ίδια στιγμή να μην αποτελεί ούτε κριτήριο αποκλεισμού κάποιου ο οποίος είναι αξιόλογος και μπορεί να ανταποκριθεί στις πραγματικές απαιτήσεις ενός πολιτικού αξιώματος. Αυτό λοιπόν είναι που θεωρώ ως την καλύτερη συνταγή για αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, υπάρχουν πολύ αξιόλογα άτομα, επαγγελματίες, τεχνοκράτες κ.ά., σε όλους τους χώρους αλλά και άτομα ανέντακτα που είναι επίσης μια μεγάλη μερίδα, και θεωρώ ότι αυτό είναι που περιμένει και η κοινωνία από εμάς. Το κριτήριο είναι η αξία, η ικανότητα, το ήθος και για αυτό δεν παίζει ρόλο σε τι κόμμα ήσουν ή δεν ήσουν ούτε τι ψήφιζες και αν ψήφιζες στο παρελθόν.

– Μία αντίστοιχη πρόταση έγινε και από πλευράς Μάριου Καρογιάν τους προηγούμενους μήνες. Είναι ένα κάλεσμα αυτή η αναφορά ενόψει και της απόφασης της ΔΗΠΑ για τις προεδρικές εκλογές;

– Η απόφαση της ΔΗΠΑ, όπως και όλων των κομμάτων, όποια και αν είναι, θα είναι απόλυτα σεβαστή. Γνωρίζω την προσέγγιση του προέδρου της ΔΗΠΑ και παρόλο που στην ουσία συμφωνώ δεν ήταν αυτή που καθόρισε τη δική μου απόφαση. Στη δική μας περίπτωση, η πρότασή μας προκύπτει μέσα από τα αποτελέσματα του διαλόγου μας με την κοινωνία των πολιτών. Είναι μία απαίτηση δηλαδή της κοινωνίας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση στην οποία το κριτήριο επιλογής των ανθρώπων που θα την υπηρετήσουν να μην είναι η κομματική τους ταυτότητα ή ιδεολογική τους προσέγγιση, αλλά η πείρα τους, το ήθος, η ικανότητά τους. Αυτό θα έπρεπε σε μια δημοκρατία να ήταν και το αυτονόητο.

– Ποια θα είναι η συμμετοχή των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητά σας σε μία Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη; Κανένας δεν πιστεύει ότι δεν θα υπάρχει συμμετοχή των κομμάτων και αν θέλετε είναι και λογικό να υπάρχει από τη στιγμή που σας στηρίζουν.

 – Μέχρι στιγμής κανένας αρχηγός κόμματος που με στηρίζει δεν έθεσε θέμα συμμετοχής στην Κυβέρνηση ή εκπροσώπησης εάν κερδίσουμε τις εκλογές. Όπως έχω αναφέρει και προηγουμένως, ικανά άτομα υπάρχουν σε όλους τους χώρους, υπάρχουν και στους ανέντακτους, αλλά και στην ομάδα των συμπολιτών μας που δεν ψήφισε ποτέ. Σίγουρα αυτό το οποίο θέλω να πω ξανά είναι ότι το κριτήριο επιλογής αυτών που θα μετέχουν στην κυβέρνηση δεν θα είναι η πολιτική ή ιδεολογική ταυτότητα, αλλά όλα όσα προανέφερα. Έχω αντιληφθεί ότι τα κόμματα και οι προσωπικότητες που με στηρίζουν αφουγκράσθηκαν τους πολίτες και τα θέλω τους και για αυτό έκαναν και αυτοί την υπέρβασή τους, την πολιτική, την κομματική, όπως ακριβώς έκανα και εγώ, ώστε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της κοινωνίας.

Η δυναμική θα ενισχύεται εβδομάδα με εβδομάδα

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της προεκλογικής;

 – Έχουμε ξεκινήσει -και είμαι πολύ περήφανος διότι έχουμε ξεκινήσει πρώτοι να το κάνουμε- να παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης. Να σας θυμίσω ότι ήταν κάτι για το οποίο μας ασκείτο έντονη κριτική χωρίς την ίδια στιγμή οι ανθυποψήφιοί μου να είχαν παρουσιάσει σε λεπτομέρεια τις προτάσεις και τις θέσεις τους. Άρα το επόμενο διάστημα, μία από τις προτεραιότητές μας είναι η συνέχιση της παρουσίασης του προγράμματός μας σε όλους τους τομείς μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις. Στο πρόγραμμά μου επίσης περιλαμβάνονται επισκέψεις στο εξωτερικό, είτε στην Ελλάδα, είτε στις Βρυξέλλες, είτε σε άλλες χώρες από τις οποίες έχω δεχθεί και σχετικές προσκλήσεις για να επισκεφθώ τόσο για συναντήσεις με τους Κύπριους ψηφοφόρους του εξωτερικού όσο και για συμμετοχές μου σε συνέδρια και διεθνείς επαφές. Την ίδια ώρα συνεχίζεται οργανωτική δουλειά σε διάφορα επίπεδα. Άνοιξαν όλα τα επαρχιακά και τοπικά επιτελεία μας, γίνεται εξαιρετική δουλειά κυρίως από εθελοντές, βάσει ενός πολύ συνετού προγράμματος δαπανών. Είναι πρωτοφανές όλο αυτό που συμβαίνει και ευχαριστώ τον κόσμο για τη μεγαλειώδη και ανιδιοτελή προσπάθεια. Έγιναν ανοικτές επαρχιακές συγκεντρώσεις για δεύτερη φορά. Πλέον επικεντρωνόμαστε σε πιο τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε να συνεχίσουμε και τον διάλογό μας με την κοινωνία και να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, να είναι μετρήσιμο, ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο.

– Να αναμένουμε πιο ενεργή συμμετοχή των κομμάτων που σας στηρίζουν; Είδαμε στις επαρχιακές συγκεντρώσεις να είναι στην πρώτη σειρά οι ηγεσίες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.

– Είναι αναμενόμενο να είναι στις συγκεντρώσεις μας, όλα αυτά τα στελέχη και γενικότερα άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους. Όλοι είναι παρόντες διότι στηρίζουν την υποψηφιότητά μας. Ειδικά για τα κόμματα, τις αποφάσεις τις έλαβαν τα συλλογικά τους όργανα, επομένως θα ξεκινήσουν να δουλεύουν πλέον με ταχείς ρυθμούς μαζί με τους χιλιάδες εθελοντές μας. Εκτιμώ, μέσα από διαβουλεύσεις που έχω και με άλλα κόμματα και άλλες προσωπικότητες, ότι θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη της υποψηφιότητάς μου για αυτό και η δυναμική θα ενισχύεται εβδομάδα με εβδομάδα. Η προεκλογική μας ανάπτυξη ανεβάζει ρυθμούς πλέον, με ακόμα περισσότερη εξωστρέφεια.

ΕΧΩ ΙΚΑΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

– Μετά τον Γιώργο Φλέσσα, ο Μανώλης Κυριάκου. Σας επικρίνουν για την ικανότητά σας στην επιλογή των συνεργατών σας. Τι απαντάτε;

– Απάντησα πιο πάνω ότι την πρωτόγνωρη αυτή πορεία που ξεκίνησε με την εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς μου τον Μάιο και συνεχίζεται με περισσότερη κάθε μέρα δυναμική αγκάλιασαν χιλιάδες πολίτες και ναι, παρά τις δυσκολίες λόγω του ότι η υποψηφιότητά μου προσέκρουσε σε κατεστημένα και παλαιοκομματικές νοοτροπίες και δεν στηρίχθηκε σε οργανωμένους εκ των προτέρων μηχανισμούς. Έχω πλέον ικανότατους συνεργάτες με τους οποίους είμαι σε καθημερινή επαφή