Τα ευρήματα δημοσκοπήσεων, τη σφυγμομέτρηση στο εκλογικό σώμα και τον αντίκτυπο στα επιτελεία, σχολιάζουν σε παρέμβαση τους στον ACTIVE, ο Γ.Δ. της PULSE Παναγιώτης Παναγιώτου, ο  CEO της Conread research Λύσανδρος Χατζηλάμπρου και ο εκλογικός αναλυτής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Δρ Νάσιος Ορεινός. Απαντούν για την αδιευκρίνιστη ψήφο, τη μάχη για το δεύτερο γύρο, τις μετακινήσεις αλλά και για την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Παναγιώτης Παναγιώτου Γ.Δ. Pulse: Χωρίς δημοσκοπήσεις θα υπήρχε παραπληροφόρηση

Oι προεδρικές εκλογές αυτή τη φορά έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διαπιστώνεται μια ψηλότερη πρόθεση συμμετοχής σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ανέφερε ο Παναγιώτης Παναγιώτου, Γενικός Διευθυντής της Pulse. Οι δημοσκοπήσεις δεν κρίνουν το αποτέλεσμα, καταγράφεται η άποψη της στιγμής. Ερωτηθείς αν το εκλογικό σώμα διαφοροποιεί την απόφαση του, από το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης, ο κύριος Παναγιώτου ανέφερε ότι, είναι δυνατό να υπάρξουν τέτοιες συμπεριφορές, όμως καταγράφoνται σε μικρό ποσοστό. Οι δημοσκοπήσεις ανέφερε, είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να ενημερώσει τους υποψηφίους και την κοινή γνώμη, για το πώς διαμορφώνεται η άποψη του εκλογικού σώματος. Διαφορετικά σημείωσε, θα υπήρχε παραπληροφόρηση και η ατζέντα θα καθοριζόταν στα καφενεία.

Δρ Νάσιος Ορεινός Εκλογικός Αναλυτής Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Σοβαρές παράμετροι δυσκολεύουν την ανατροπή

Δεν διαφοροποιήθηκε η πρωτιά και η διαφορά του πρώτου με τους υπόλοιπους, δήλωσε ο Δρ Νάσιος Ορεινός, εκλογικός Αναλυτής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, υποδεικνύοντας παραμέτρους που δηλώνουν βαθμό δυσκολίας στο να διαφοροποιηθεί η κατάσταση. Ο κύριος Ορεινός ανέφερε ότι υπάρχει διαφορετική συμπεριφορά στο εκλογικό σώμα. Συμπλήρωσε ότι υπάρχει μάχη τη δεδομένη στιγμή για το δεύτερο εισιτήριο προς το δεύτερο γύρο και σημείωσε πως, η πριμοδότηση είναι φαινόμενο που μπορεί να συμβεί. Αυτές οι εκλογές ανέφερε, είναι επανάσταση του εκλογικού σώματος, εκλογές της αποσυσπείρωσης και των ανεξαρτήτων. 

Λύσσανδρος Χατζηλάμπρου CEO της Conread Research : Το εκλογικό σώμα δημοσκοπείται καθημερινά στο περιβάλλον του.

Το εργαλείο των δημοσκοπήσεων καταγράφει το εκλογικό σκηνικό σε δεδομένη στιγμή και είναι αποτέλεσμα των αντιδράσεων και θέσεων των υποψηφίων, σε συνδυασμό με την αντίληψη του εκλογικού σώματος ανέφερε ο Λύσσανδρος Χατζηλάμπρου CEO της Conread Research. Οι ψηφοφόροι έχουν ωριμάσει συμπλήρωσε, «έχουν σοβαρό κριτήριο επιλογής υποψηφίου και τους σεβόμαστε απόλυτα και φαίνεται στο αποτέλεσμα της κάθε εκλογικής αναμέτρησης». Ο κόσμος σημείωσε, δημοσκοπείται καθημερινά στο δικό του κοινωνικό περιβάλλον και οι δημοσκόποι καταγράφουν το αποτέλεσμα του πολιτικού ή κοινωνικού γίγνεσθαι. Ο κύριος Χατζηλάμπρου είπε ότι είναι μικρό το ποσοστό ψηφοφόρων που θα ψηφίσουν την τελευταία μέρα, οι περισσότεροι δε, έχουν κατασταλάξει μέσα από φιλτράρισμα των υποψηφίων και των θέσεων τους. Για την αδιευκρίνιστη ψήφο είπε ότι, υπάρχει ένδειξη από πού προέρχεται.