Τα πρώτα χαμόγελα έσκασαν στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των exit polls, ενώ την ίδια ώρα η αγωνία χτύπησε κόκκινο στα επιτελεία των άλλων δύο υποψηφίων.

Πηγές από το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη δήλωναν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο υποψήφιος τους θα είναι ο ένας εκ των δύο που θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη Κυριακή και μάλιστα θα κόψει καθαρά πρώτος το νήμα. Παρόλα αυτά σημείωναν ότι θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα της κάλπης.

Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέας Μαυρογιάννης φαίνεται ότι έδωσαν μάχη ψήφο με ψήφο με την κάλπη να είναι η μόνη που μπορεί να δώσει τις απαντήσεις. Και από τις δύο πλευρές εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα είναι αυτή που τελικά θα πανηγυρίσει.

Πηγές από το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου, εκτιμούν ότι δεν έχει αποτυπωθεί η μεγάλη κινητοποίηση που έγινε τις τελευταίες ώρες πριν κλείσει κάλπη και σύντομα θα φανεί στα πραγματικά αποτελέσματα.

Από την άλλη στο επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τελικά θα είναι αυτός που θα κερδίσει τη μάχη και μάλιστα με μικρότερη από την εκτιμώμενη διαφορά με τον πρώτο.