Το χιονισμένο Τρόοδος και τους εκπαιδευόμενους καταδρομείς της 33 Μοίρας Καταδρομών επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης.
 
Παρών ήταν και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, ο Διοικητής Καταδρομών Σολωμός Σολωμού, ο Διοικητής της 33 ΜΚ, Ταγματάρχης Σταύρος Αργυρίδης και άλλα στελέχη του στρατού.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό κομμάτι της εκπαίδευσης, οι Καταδρομείς διαβιούν, εκπαιδεύονται σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε εχθρική απειλή.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της διαβίωσης, οι Καταδρομείς έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε ρεαλιστικές συνθήκες στην κατασκευή καταλυμάτων επιβίωσης σε χιονισμένο έδαφος όπως ιγκλού, χιονότρυπες και ινδιάνες, στην κατασκευή παγίδων, στην μετακίνηση με την χρήση χιονοπέδιλων και χιονοβατίδων. Η εκπαίδευση στο χιονισμένο Τρόοδος από τους Καταδρομείς διεξάγεται τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας.

Εντυπωσιακές εικόνες από καταδρομικές επιχειρήσεις μέσα στα χιόνια δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας, ενώ ο Υπουργός ήρθε σε άμεση επαφή με τον ειδικό εξοπλισμό των λοκατζήδων.
 
Πηγή: Philenews