Ένα ακόμη μεγάλο βήμα για υλοποίηση του εγχειρήματος της εγκατάστασης της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στην Πάφο πραγματοποιείται τις επόμενες μέρες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο των έργων για τα κτίρια του ΤΕΠΑΚ, στις 13 Ιουλίου και ώρα 7.30μμ.

Η έλευση του Προέδρου Αναστασιάδη στην Πάφο γίνεται λίγες μέρες μετά την κατακύρωση της προσφοράς που είχε προκηρυχθεί με Ανοικτό Διαγωνισμό για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής. Η δημοτική αρχή έχει κατακυρώσει το έργο σε συγκεκριμένη εταιρεία της Πάφου έναντι ποσού περί τα 14 εκατομμύρια ευρώ, ποσό 30% πάνω από την προεκτίμηση δαπάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν σχεδιάστηκαν με επαγγελματικό τρόπο τα εφημερεύοντα

Τα κτίρια του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο θα ανεγερθούν στο τεμάχιο που διέθεσε για το σκοπό αυτό ο Δήμος, στο πλαίσιο της Συμφωνίας που υπέγραψε με το ΤΕΠΑΚ τον περασμένο Νοέμβριο στην περιοχή της εκκλησίας Παναγίας Παντάνασσας και στο οποίο είχε παραμείνει ημιτελές από το 2014 το νέο Δημοτικό Μέγαρο που άρχισε να ανεγείρει η δημοτική αρχή. Η προεκτίμηση  δαπάνης για τα έργα του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο ανερχόταν σε 11 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

To Έργο αναμένεται να συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ» 2021-2027.