Με την παραδοσιακή λαμπρότητα και επισημότητα θα εορταστούν στην Πάφο τα Άγια Θεοφάνεια. Στον καθιερωμένο επίσημο εορτασμό που πραγματοποιείται εκ περιτροπής στις παραλιακές πόλεις της ελεύθερης Κύπρου και ο οποίος φέτος θα γίνει στην Πάφο, θα παραστούν η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος.  

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος θα προστεί της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων.

Στη συνέχεια, θα σχηματιστεί η καθιερωμένη πομπή η οποία θα καταλήξει στο Λιμανάκι Πάφου, όπου θα τελεστεί ο Αγιασμός των Υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Την πομπή θα συνοδεύουν οι Φιλαρμονικές της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας Κύπρου.  

Η πομπή θα διέλθει από τις οδούς Αγαπήνορος, Ικάρου, Κωνσταντίας, Θεοσκεπάστης και Αλκμήνης και μέσω των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Αποστόλου Παύλου θα καταλήξει στην προβλήτα στο Λιμανάκι.